Tratamentul bolii parodontale

Tratamentul bolii parodontale

Boala parodontala sau parodontoza este o afectiune orala serioasa, care nu afecteaza doar cavitatea bucala si dantura, ci poate afecta intregul organism.

Preventia si diagnosticarea parodontozei

Pentru a putea fi diagnosticata din stadiu incipient este necesar sa ne prezentam periodic la medicul stomatolog. Fiind numita si „boala dintilor frumosi”, aceasta afectiune nu prezinta semne pe care pacientii le pot observa din timp. Doar medicul specialist parodontolog o poate depista sit rata efficient pentru a stopa efectele sale.

Tratamentul parodontozei

Boala parodontala sau parodontita presupune inflamarea tesutului de sustinere a dintilor, slabirea acestuia, ajungandu-se in final chiar la pierderea danturii. Aparitia acestei afectiuni a crescut cu o rata alarmanta in ultimii ani. Fiind o afectiune severa, cu efecte grave pentru sanatatea orala, medicii specialisti au dezvoltat metode de tratament cat mai eficiente pentru a opri aceasta boala din evolutie.

  • SRP

Aceasta este o procedura noninvaziva de tratament, care implica curatarea profunda a dintelui si a radacinii acestuia. Suprafata dintilor si pungile parodontale (unde se creeaza acumularea bacteriilor) sunt curatate pentru a elimina placa bacteriana si tartrul. Radacina dintilor este de asemenea curatata si netezita pentru a creea o suprafata pe care bacteriile sa nu adere. Desi este o metoda eficienta, pacientii trebuie sa fie supusi unei terapii continue de intretinere pentru a-si mentine sanatatea dentara si pentru a preveni recurenta bolii.

Pacientii care prezinta un caz mai sever sunt sfatuiti sa opteze pentru un tratament chirurgical. Tesutul afectat este indepartat in mod chirurgical, medicul specialist parodontolog utilizand grefe pentru a restabili tesutul gingival in pozitia optima.

Chiar daca este o metoda eficienta, chirurgia dentara traditionala foloseste o abordare invaziva, necesitand un timp mai mare de vindecare. De aceea, exista si metoda chirurgiei dentare cu laser. Bacteriile sunt indepartate cu  o mare precizie, fara a fi necesare inciziile. Timpul de vindecare si sangerarile sunt reduse considerabil.

Aflati si despre parodontoza si implanturile dentare!

Programeaza un consult la medicul specialist parodontolog si afla cum poti preveni aparitia bolii parodontale.

Cauta pe site

+