Interventia de sinus lift

Interventia de sinus lift

Pentru a insera cu succes un implant dentar este necesara o anumita cantitate si calitate a osului in care urmeaza sa fie inserat implantul dentar.

In general, atunci cand se doreste inlocuirea unor molari sau premolari din zona maxilarului dupa o perioada lunga, implanturile dentare nu vor avea suficient suport din partea osului alveolar.

In aceasta zona, radacinile molarilor sunt foarte aproape de sinusurile maxilare, 2 cavitati pline cu aer, situate in interiorul maxilarului superior, de o parte si de alta a nasului. Radacinile acestora tin in pozitie sinusul, care in urma extractiei dentare incepe sa coboare, ducand la resorbtia osului alveolar. In aceasta situatie inserarea unui implant dentar va duce la perforarea membrane sinusale si va avea ca rezultat un implant instabil, care in final se va pierde.

Ce reprezinta interventia de sinus lift?

Interventia de sinus lift are ca scop cresterea cantitatii de os din zona posterioara a maxilarului superior si crearea unui suport stabil pentru implantul dentar.

Metode prin care se poate realiza operatia de sinus lift

sinus lift internsinus lift extern

Prima etapa este realizarea unei incizii la nivelul gingiei, prin care osul este descoperit. Cu ajutorul unor freze special se decupeaza o fereastra in os, lasand expusa membrana sinusala. Cu mare grija, aceasta membrane subtire este desprinsa si ridicata pentru a crea spatiu. In acel loc este introdus material de aditie osoasa, fie recoltat de la pacient (autogrefa), fie os artificial.

Medicul specialist in chirurgie dento-alveolara decide apoi daca implantul poate fi inserat in aceeasi interventie, ori ulterior. In timp, materialul de aditie devine solid si se transforma in os, oferind suportul necesar pentru implantul dentar.

Video operatie sinus lift

In video-ul de mai jos este prezentata procedura de sinus lift in vederea realizatii aditiei osoase necesare inserarii implantului dentar.

Pret sinus lift

Operatia de sinus lift intern este mai putin dificila si prin urmare costa mai putin decat operatie de sinus lift extern. Afla cat costa operatia de sinus lift intern sau extern!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cauta pe site

+