Coroana dentara temporara sau provizorie

Coroana dentara temporara sau provizorie

Coroanele dentare temporare sau provizorii sunt cel mai adesea utilizate pentru o scurta perioada, de obicei 2-4 saptamani. Totusi, exista anumite situatii cand o coroana temporara poate fi cea mai buna solutie pentru o perioada mai lunga de timp.

Cand este recomandata o coroana dentara temporara/provizorie?

coroana temporara pe dinte provizoriuIn cazul pacientilor cu un ritm foarte mare de degradare a dintilor, care nu este inca tinut sub control, este recomandata solutia coroanelor dentare temporare pentru un termen mai lung pana cand degradarea danturii este adusa sub control. Astfel, coroana temporara economiseste efortul financiar al pacientului pentru inlocuirea mai multor coroane dentare permanente, iar pe termen lung dintele sau implantul dentar respectiv este mai putin traumatizat fata de unele coroane permanente care pot fi foarte dificil de inlaturat.

Copiii pot beneficia de coroane temporare/provizorii?

Coroanele temporare pot fi folosite si in cazul copiilor cu o rata mare de degradare a dintilor si care au nevoie de coroane dentare pentru dintii de lapte. Chiar daca acesti dinti se vor pierde in cele din urma, este indicat ca dintii de lapte ai copilului sa ramana in pozitia lor, in cavitatea bucala, pentru a asigura spatierea corecta, cresterea si dezvoltarea celorlalti dinti. O coroana temporara protejeaza dintele de cariile dentare, mentine spatiul necesar viitorului dinte (inclusiv in cazul implantului dentar), si castiga timp pentru insusirea de catre copil a unor notiuni corecte de igiena si dieta, notiuni necesare ingrijirii ulterioare a dintilor definitive permanenti.

Din ce materiale se realizeaza coroanele temporare/ dintii provizorii?

coroana dentara provizorie temporara pe implantCoroanele temporare utilizate pe perioade de timp mai mari sunt realizate din materiale mai putin costisitoare si relative rezistente, cum ar fi otelul inoxidabil sau acrilatul. Chiar daca aceste materiale nu sunt rezistente pe termen lung, totusi acestea sunt mult mai usor de indepartat decat coroanele permanente, chiar si atunci cand sunt atasate cu un ciment puternic. Aceste materiale utilizate pentru coroanele temporare pot fi cea mai buna optiune in cazul pacientilor cu o probabilitate mare de a pierde dintele sau de a dezvolta carii dentare in jurul marginilor intr-o scurta perioada de timp.

Cat costa o coroana dentara provizorie/temporara?

Evident ca pretul unei coroane temporare sau al unui dinte provizoriu este in functie de tipul de material utilizat, insa mult mai mic decat pretul unei coroane dentare definitive. In cazul clinicii stomatologice Dental Premier, beneficiati implanturi si dinti ficsi in 24 de ore de ore si de realizarea lucrarilor/coroanelor temporare/provizorii cu tehnologie de ultima ora CEREC 3D Cad/Cam, rapid, sigur, precis si foarte estetic! Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru coroane dentare temporare.

Cauta pe site

+