Coroana dentara realizata in laborator de tehnicianul dentar
O astfel de coroana dentara (in laborator) se realizeaza pe baza amprentei luata de catre medicul protetician in cabinetul stomatologic, urmand sa fie transmisa care tehnicianul dentar.
In cazul acestui tip de coroana dentara sunt necesare mai multe vizite pana la finalizarea lucrarii pentru probe si ajustari la nevoie. Coroana astfel realizata va raspunde nevoilor estetice si functionale ale pacientului. Aceste coroane dentare realizate in laborator sunt ideale pentru dintii frontali, intrucat fiind realizate manual, pot surprinde fizionomia si particularitatile naturale ale dintelui.
Din ce materiale sunt realizate coroanele in laborator de catre tehnicianul dentar?
Coroanele pot fi realizate din mai multe tipuri de material, cum ar fi: acrilat, compozit, ceramica/portelan sau zirconiu. Fiecare dintre aceste materiale prezinta avantaje si dezavantaje, de la aspect, rezistenta pana la costuri.
Avantajele coroanelor dentare realizate in laboratorul de tehnica dentara
Sunt ideale pentru dintii din fata
- Surprind particularitati naturale ale dintilor
Dezavantajele coroanelor realizate in laborator de tehnicianul dentar
- Sunt necesare mai multe vizite si probe la cabinetul stomatologic
- Apar timpi de asteptare mai lungi – perioada tratamentului se lungeste
- Pretul poate fi mai mare decat in cazul coroanelor realizate in cabinet, intrucat se adauga si manopera tehnicianului dentar
Cat costa o coroana dentara realizata in laboratorul de tehnica dentara?
Pretul unei coroane realizate in laborator de catre tehnicianul dentar poate fi evident mai mare, in functie de tipul de material utilizat, acrilat, compozit, ceramica/portelan sau zirconiu. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru coroane dentare realizate in laborator.