Fatete dentare – solutia pentru un zambet perfect

Fatete dentare – solutia pentru un zambet perfect

Cu totii ne dorim un zambet stralucitor, de invidiat, insa de cele mai multe ori nu stim ce presupune obtinerea sa. De aceea este important ca prima etapa a procesului de restaurare dentara sa fie consultatia de specialitate. Medicul protetician ne poate ajuta sa constientizam aspectele neplacute ale danturii noastre, dar si metodele prin care se pot obtine imbunatatirile dorite. Se realizeaza masuratori, se alege nuanta dorita, iar de cele mai multe ori se realizeaza si un design digital pentru a putea vedea cum vor arata dintii finali.

Fatetele dentare sunt printre cele mai utilizate metode de cosmetizare a zambetului.

Ce sunt fatetele dentare?

Fatetele dentare ceramice sunt fasii de ceramica sau compozit care se aplica pe suprafata dintelui pentru a imbunatati forma si aspectul dintelui.

Cand sunt utilizate fatele dentare?

  • In cazul dintilor patati –cafeaua, vinul rosu, fumatul sau unele medicamente pot cauza colorarea si chiar patarea dintilor
  • Pentru a schimba forma dintilor
  • Pentru a repara dinti crapati sau abrazati
  • Pentru a imbunatati alinierea danturii

Este necesar vreun tratament inainte de a pune fatete dentare?

Avand in vedere faptul ca in majoritatea cazurilor pacientii doresc sa obtina un zambet mai alb cu ajutorul fatetelor, va fi necesar sa se efectueze o albire profesionala inainte, astfel incat sa se obtina o nuanta uniforma a intregii danturi.

Cum se realizeaza fatele dentare?

Fatetele din compozit  se realizeaza de obicei intr-o singura sedinta. Medicul stomatolog aplica in straturi subtiri materialul, modeland suprafata dintelui.

Fatetele din ceramica se realizeaza in laborator sau cu ajutorul proteticii computerizate CEREC (fatete dentare integral ceramice), sunt rezistente, translucide si nu se pot deosebi de dintii naturali.

Prima etapa este prepararea dintilor. In aceasta etapa, medicul frezeaza un strat subtire din suprafata dintilor naturali, pentru a putea crea spatiu fatetelor ce urmeaza a fi aplicate.

Urmatorul pas este amprentarea si realizarea unor fatete provizorii, create cu ajutorul modelelor 3D. Acest pas ofera pacientilor oportunitatea de a proba viitoarele fatete si de a realiza ultimele retusuri.

Procesul de cimentare al fatetelor presupune izolarea corespunzatoare a dintilor, aplicarea adezivilor si implicit a fatetelor definitive.

Cat de rezistente sunt fatele dentare?

Avand in vedere faptul ca acestea nu isi modifica aspectul sau culoarea, pot rezista o perioada indelungata, atata timp cat pacientul respecta indicatiile medicului si regulile de igiena orala.

In cazul in care in urma afectiunilor dentare, suprafata dintelui a fost considerabil afectata, cel mai probabil reconstructia cu ajutorul fatetelor dentare nu poate fi o optiune. In acest caz, medicul stomatolog  va recomanda realizarea unei coroane dentare, pentru a proteja dintele natural.

Cat costa fatetele dentare si care este pretul corect pentru o fateta dentara?

Preturile fatetelor dentare variaza in functie de materialele si tehnicile utilizate si experienta medicului protetician. In cazul clinicii noastre utilizam pentru realizarea fatelelor intr-o sedinta exclusiv tehnologie de ultima ora High Tech Dentistry, de la liderul mondial in tehnologie dentara Dentsply Sirona, pentru a satisface cele mai exigente cerinte la preturi rezonabile, pacientul putandu-se bucura astfel de un zambet perfect la cel mai optim raport calitate/pret!

Va invitam sa consultati lista de preturi fatete dentare oferite de clinica noastra.

Programeaza o consultatie la medicul specialist in fatete dentare si afla ce poti face pentru zambetul tau!

Cauta pe site

+