cu ce se ocupa igienistul dentar

Cu ce se ocupa igienistul dentar?

Stim foarte bine cat de importanta este igiena orala. De aceea este important ca atunci cand ajungi intr-o clinica stomatologica sa ai parte in primul rand de o curatare in profunzime a dintilor, facuta de un igienist.

Igienistul face parte din echipa medicala si este responsabil cu prevenirea si tratarea problemelor orale. Inainte de orice interventie realizata de medicul dentist acesta va realiza curatarea dintilor si se va ingriji de starea sanatatii dentare a pacientului. Igienizarea dentara si controlul periodic se realizeaza o data la 6 luni de catre igienist. In cazul in care acesta descopera o afectiune, pacientul va fi trimis la o consultatie de specialitate.

Cu ce se ocupa igienistul

  • Se ocupa de profilaxie si intretinerea sanatatii orale a pacientului

  • Realizeaza scanari intraorale, verificand starea tesuturilor moi

  • Realizeaza manopere de curatare a danturii, cum este igienizarea dentara profesionala – detartraj, periaj profesional si airflow

  • Ofera consultanta pacientului in vederea mentinerii unei sanatati orale corespunzatoare

Principalul rol al igienistului este acela de a mentine sanatatea orala a pacientului, prin controale periodice, indepartarea tartrului si a bacteriilor orale. Pe langa acestea, igienistul poate efectua si radiografii dentare, anestezii si manopere pentru prevenirea parodontozei, afectiune care poate duce la pierderea dintilor.

Pentru o dantura sanatoasa este important sa respectati controalele periodice indicate de stomatolog si regulile de igiena orala.

Cauta pe site

+