cu ce se ocupa igienistul dentar

Igienizare dentara profesionala

Stim foarte bine cat de importanta este igiena orala. De aceea este important ca atunci cand ajungi intr-o clinica stomatologica sa ai parte in primul rand de o igienizare dentara realizata printr-o curatare in profunzime a dintilor, facuta de un igienist dentar profesionist.

Cine realizeaza igienizarea dentara?

Igienistul dentar face parte din echipa medicala si este responsabil cu prevenirea si tratarea problemelor orale. Inainte de orice interventie realizata de medicul dentist acesta va realiza curatarea dintilor si se va ingriji de starea sanatatii dentare a pacientului. Igienizarea dentara si controlul periodic se realizeaza o data la 6 luni de catre igienist. In cazul in care acesta descopera o afectiune, pacientul va fi trimis la o consultatie de specialitate.

Cu ce se ocupa igienistul dentar?

  • Se ocupa de profilaxie si intretinerea sanatatii orale a pacientului

  • Realizeaza scanari intraorale, verificand starea tesuturilor moi

  • Realizeaza manopere de curatare a danturii, cum este igienizarea dentara profesionala – detartraj, periaj profesional si airflow

  • Ofera consultanta pacientului in vederea mentinerii unei sanatati orale corespunzatoare

Principalul rol al igienistului dentar este acela de a mentine sanatatea orala a pacientului, prin controale periodice, indepartarea tartrului si a bacteriilor orale. Pe langa acestea, igienistul poate efectua si radiografii dentare, anestezii si manopere pentru prevenirea parodontozei, afectiune care poate duce la pierderea dintilor.

Pentru o dantura sanatoasa este important sa respectati controalele periodice indicate de stomatolog si regulile de igiena orala.

Cum se realizeaza o igienizare dentara profesionala?

In cadrul clinicii Dental Premier igienizarea dentara profesionala se realizeaza in patru pasi, si anume:

Igienizarea dentara este dureroasa?

Pentru majoritatea pacientilor igienizarea dentara nu este o procedura dureroasa, ba chiar este considerata placuta. Daca pacientul simte vreun disconfort, se pot aplica geluri anestezice, cu gust placut.

Cat de des trebuie realizata ingienizarea danturii?

Este indicat sa realizeze igienizarea dentara la inceputul tratamentelor stomatologice si apoi la 6 luni, iar la pacientii cu implanturi dentare si la fumatori o data la 4 luni. Aceasta poate fi necesara chiar si mai des, in functie de caz, de exemplu, in timpul unui tratament ortodontic, intrucat aparatul dentar prevede mai multe spatii in care se pot acumula resturi alimentare.

Cat costa o igienizare dentara cu detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, AirFlow si fluorizare?

Igienizarea dentara se realizeaza doar in cabinetul stomatologic cu ajutorul unor instrumente speciale. Exista mai multe tipuri de pachete pentru igienizare dentara. Va recomandam pachetul de igienizare dentara ultramoderna cu detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, AirFlow si fluorizarea dintilor. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru detartraj dentar profesional!

Cauta pe site

+