La cat timp dupa extractie se poate face implant si cand se pune coroana dentara

La cat timp dupa extractie se poate face implant si cand se pune coroana dentara?

Foarte multi pacienti ne intreaba care este momentul ideal dupa extractie pentru inserarea unui implant dentar.

Cand se realizeaza extractia dentara si cand se pot pune implantul si coroana?

In mod normal, se recomanda ca o extractie dentara sa se realizeze la momentul potrivit, chiar daca pacientul nu simte durere la nivelul dintelui respectiv. Altfel, cu timpul, pot aparea chisturi pe langa radacina dintelui, dar si resorbtii osoase. Dupa extractie, in mod normal, in aproximativ 8 saptamani se formeaza un os tanar in care se poate insera un implant dentar. Exista totusi si varianta dintilor intr-o zi, in care, daca situatia pacientului permite, in aceeasi sedinta pacientul poate beneficia de extractie + implant dentar rapid si incarcare imediata in maxim 24 de ore cu o coroana fixa provizorie, urmand sa revina dupa 2-6 luni (in functie de caz) pentru coroana dentara definitiva.

De ce trebuie intervenit cu implant dentar cat mai curand dupa extractia unui dinte?

Consecintele pierderii dintilor sunt in principal resorbtia osoasa, deplasarea dintilor vecini si retractia gingivala. Astfel, in extractiilor realizate cu mult timp in urma, apare problema cantitatii osoase si intervine necesitatea aditiei de os. O alta problema asociata extractiilor facute cu mult timp in urma este ca dintii vecini, atat cei alaturati cat si cel de deasupra, se deplaseaza.  Amanarea restaurarii prin implant a unui dinte extras, face ca la momentul in care se doreste inserarea implantului sa fie nevoie de interventii la mai multi dinti. Din acest motiv nu trebuie sa stea cu locul de extractie gol pentru o perioada lunga. Daca se intervine la timp se pastreaza pozitia dintilor vecini si se inlocuieste strict dintele lipsa cu implant si coroana dentara.

Cat costa inlocuirea unui dinte lipsa cu implant si coroana?

Preturile implanturilor dentare difera in functie de marca si tipul de implant. Implanturile care se pot insera in aceeasi sedinta cu extractia si care pot fi incarcate imediat cu o coroana dentara fixa provizorie, costa mai mult. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru implanturi dentare si preturi pentru coroane dentare.

Cauta pe site

+