Etapele interventiei de inserare a implanturilor dentare: ce presupune si cat dureaza

Etapele interventiei de inserare a implanturilor dentare: ce presupune si cat dureaza

Multi pacienti se intreaba ce presupune mai exact inserarea unui implant dentar. Asa ca am realizat un ghid pas cu pas pentru a ajuta la intelegerea acestei proceduri deloc complicate, dar care poate schimba o viata in bine. Iata mai jos care sunt etapele implantului dentar.

Etapa 1: Consultatia initiala pentru realizarea plantului de tratament cu implant dentar

Primul pas este o consultatie la medicul specialist in chirurgie orala si implantologie. Pe baza investigatiilor radiologice, radiografie panoramica sau Computer Tomograf, medicul va stabili daca sunteti un candidat ideal pentru aceasta interventie si daca exista suport osos suficient pentru inserarea implantului dentar. Dupa aceasta etapa se poate trece la planificarea procedurii de inserare, dupa ce bineinteles veti prezenta si analize ce atesta ca starea de sanatate generala permite efectuarea acestei interventii.

Etapa a 2-a: inserarea implantului dentar

Interventia chirurgicala se realizeaza in mediu steril sub anestezie locala, uneori dublata de inhalosedare.

Inainte de a plasa implantul dentar, trebuie creat spatiul in care urmeaza a fi inserat. Acest pas este complet nedureros, fiind realizat sub anestezie. Implantul este inserat si acoperit cu o membrana PRGF, ce are ca rol accelerarea vindecarii. Aceasta membrana este obtinuta prin centrifugarea sangelui pacientului, fiind 100% naturala. Urmeaza perioada de vindecare. In functie de caz, medicul poate opta la cererea pacientului pentru incarcarea imediata a implantului dentar cu o coroana dentara fixa provizorie.

Etapa de osteointegrare a implantului dentar

Desi acesta pare sfarsitul procesului, mai exista cativa pasi nevazuti. In perioada urmatoare are loc integrarea implantului in os. Osul creste in jurul implantului, oferindu-i sprijinul si stabilitatea necesara pentru a tine locul unui dinte.

Etapa protetica – fixarea lucrarii/coroanei dentare definitive pe implanturi

Dupa 2-6 luni, cand implantul s-a integrat in os, urmeaza etapa protetica. Acum veti putea alege tipul de coroana dentara  sau proteza dentara pe implanturi pe care il doriti, metalo-ceramica, zirconiu sau ceramica integrala, care va va intregi aspectul estetic al danturii.

Cu ajutorul implantului dentar va puteti bucura acum de un zambet complet, durabil, estetic si functional. Iar cu ingrijirea corespunzatoare va rezista o viata intreaga.

Cat costa un tratament cu implant dentar?

Aflati care sunt factorii de care depinde rezultatul ecuatiei ‘implant dentar pret‘.

Programeaza un consult de specialitate si completeaza-ti zambetul!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cauta pe site

+