implanturi zigomatice sau subperiostale

Implantul dentar subperiostal versus implantul dentar zigomatic

In cele ce urmeaza vor prezenta care sunt diferentele dintre implanturile dentare subperiostale si implanturile dentare zigomatice, ambele adresandu-se pacientilor care au resorbtie osoasa severa a oaselor maxilare.

Implant dentar subperiostal

implant dentar subperiostalImplanturile dentare subperiostale sunt plasate sub gingie, dar deasupra osului maxilarului. In ultimii ani designul implanturilor subperiostale a fost modificat tinand cont de atrofia(resorbtie) osoasa diferita la maxilar (centripeta) fata de mandibula (centrifuga). Acest tip de restaurare dentare presupune plasarea pe os a unor bonturi speciale deasupra carora, ulterior, se va aplica lucrarea protetica. Inserarea cadrului metalic in osul maxilar se face direct sub tesutul gingival (pe osul maxilarului), iar apoi, dupa perioada de vindecare a gingiei, cadrul metalic se fixeaza in os. Pe el se vor atasa ulterior suporti speciali care vor iesi din gingie si de care in final, se vor sprijini dintii definitivi artificiali.

In ce situatii este indicat un implant dentar subperiostal?

Aceste tipuri de implant dentar pot fi utilizate la pacientii care sufera de atrofie(resorbtie) osoasa severa, si deci care nu au suficient os natural sanatos si nu pot beneficia de aditie osoasa sau reconstructie de os dentar.

Cum se realizeaza un tratament cu implant subperiostal?

Tehnologia de realizare a tratamentului cu implanturi subperiostale este ultramoderna si se bazeaza pe scanari digitale, planificare 3D si realizarea 3D a modelelor si a structurii/retelei metalice din titan 100% biocompatibil care va sustine implanturile dentare. Dupa realizarea investigatiilor radiologice, scanarile vor fi trimise catre un laborator dentar specializat. Laboratorul realizeaza apoi un model 3D al osului pacientului, pe baza caruia medicul specialist va face planificarea computerizata si va stabili numarul conectorilor principali si secundari si numarul bonturilor protetice ce urmeaza a fi realizate. In urma planificarii, laboratorul realizeaza structura metalica si componentele ce vor fi utilizate in cadrul interventiei chirurgicale.

Implanturile dentare zigomatice

implant dentar zigomaticImplanturile zigomatice sunt implanturi dentare lungi care se insereaza la maxilarul superior, strabat sinusurile, iar varful lor se ancoreaza direct in osul zigomatic (osul pometelui). Operatia de inserare a acestui tip de implanturi dentare este una foarte complexa si necesita colaborarea interdisciplinara a unei echipe intregi de specialisti: anestezist, chirurg oro-maxilo-facial, chirurg dento-alveolar si specialist in protetica dentara.

Cui se adreseaza tratamentul cu implanturi zigomatice?

Implantul dentar zigomatic este indicat in cazul:

  • pacientilor edentati total sau care mai prezinta pe arcada doar dinti irecuperabili
  • pacientilor cu o atrofie osoasa foarte mare (o inaltime extrem de redusa a osului maxilar, care nu permite inserarea implanturilor dentare clasice)
  • protezarii dupa indepartarea unor tumori ale oaselor maxilare
  • sinusurilor maxilare de mari dimensiuni, coborate, pentru a evita interventia de sinuslift

Implantul dentar subperiostal versus implantul dentar zigomatic

implant dentar subperiostal vs zigomaticImplanturile dentare subperiostale reprezinta o alternativa ideala la implanturile dentare zigomatice, mai ales deoarece un astfel de tratament este mai putin invaziv decat o operatie de reconstructie dentara totala cu implant zigomatic, care presupune o interventie chirurgicala mai complexa si mai riscanta. In plus costul unei reabilitari orale cu implanturi subperiostale este mai mic decat varianta restaurarii cu implanturi zgomatice.

Inainte de a apela la o reconstructie dentara cu implanturi zigomatice, va recomandam sa consultati un medic specialist pentru a vedea daca alternativa implanturilor subperiostale este mai potrivita in cazul dumneavoastra.

Pret implant dentar zigomatic versus pret implant dentar subperiostal

In general pretul implanturilor dentare zigomatice este mai ridicat fata de pretul implanturilor subperiostale. Avand in vedere ca fiecare caz este unic, se poate face un plan de tratament cu estimare de timp si cost pe baza unui CT dentar. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru implanturi subperiostale.

Cauta pe site

+