implant dentar sau proteza dentara?

Implant sau proteza dentara?

Alegerea dintre implanturi dentare sau proteze dentare mobile depinde de ceea ce doriti in ceea ce priveste confortul si costul. Implanturile dentare vor costa mai multi bani, dar protezele sunt mai ieftine si nu necesita timp de vindecare. Totusi, implantul dentar este mai popular pentru ca arata si functioneaza ca un dinte normal. Dar sa le luam pe rand:

Proteza dentara partiala mobila

proteza dentara partiala mobilaDesi acestea nu necesita pilirea dintilor adiacenti, nu sunt la fel de stabile sau confortabile precum implanturile dentare si pot afecta vorbirea si alimentatia. Acest tip de restaurare este mai putin costisitor, dar nu arata la fel de natural sau functional, precum coroanele dentare suportate de implant. Osul de sub o proteza dentara partiala detasabila se poate deteriora in timp, schimband aspectul zambetului si al fetei.

Proteza dentara completa detasabila

proteza dentara totala mobilaAceasta proteza dentara se asaza deasupra gingiilor in care se aflau dintii lipsa. Purtarea ei poate fi inconfortabila, afecteaza gustul mancarii, provoaca dureri in gingii si se misca sau chiar face un mic zgomot neplacut atunci cand vorbesti, mananci, zambesti, casti sau tusesti. Desi costurile initiale sunt mici, acestea dureaza in medie intre 7 si 15 ani, iar costurile de inlocuire pot fi semnificative pe termen lung. Trebuie sa fie in mod regulat curatate, ceea ce poate fi o problema care consuma mult timp. De asemenea, ca si in cazul unei proteze dentare partiale, osul natural de sub o proteza dentara completa se poate deteriora in timp, schimband permanent aspectul zambetului si al fetei.

Implantul dentar

implantul dentarPentru multe persoane, alegerea intre implanturile dentare si protezele dentare este cat se poate de simpla. Implantul dentar arata si functioneaza ca dintii naturali. Surubul intra in maxilar/mandibula, apoi stimuleaza osul astfel incat acesta sa ramana puternic pe masura trecerii timpului. Implanturile sunt puternice si fixate foarte bine de maxilar/mandibula. Cu un dinte restaurat prin coroana pe implant dentar poti manca si mesteca normal orice alimente doresti. In plus, implantul dentar este o optiune de lunga durata care poate sa te tina chiar o viata intreaga. 

Concluzie: Care este cea mai buna solutie dintre implantul dentar si proteza dentara mobila?

Daca nu este necesara o anumita solutie de restaurare dentara, cauzata de unele particularitati obiective, anatomo-fiziologice, si puteti alege una dintre solutii, implanturile sunt o optiune mai buna daca doriti o lucrare dentara fixa, puternica si de lunga durata.

Pret implant dentar versus cost proteza dentara mobila

Evident ca pretul unei restaurari cu implanturi dentare este mult mai ridicat decat pretul unei proteze dentare mobile, insa fiecare dintre acestea pot satisface nevoile unui pacient in functie de buget. Ideala ar fi o lucrare dentara fixa pe implanturi, insa la nevoie si proteza dentara mobila totala sau partiala isi poate face treaba.

Cauta pe site

+