Ce trebuie sa stie pacientii despre radiologia dentara?

Ce trebuie sa stie pacientii despre radiologia dentara?

Inainte ca medicul stomatolog sa aplice tratamentul necesar unui pacient, inainte de o extractie sau implant dentar, recomandarea este ca pacientul sa faca o radiografie dentara. Aceasta va dezvalui detalii ce nu se pot observa cu ochiul liber.

Aceste imagini de tesut dure sunt obtinute cu ajutorul razelor X, ceea ce pe unii ii poate speria. Mentionam ca la Dental Premier folosim radiologie dentara digitala de ultima generatie.

Cand si de ce este necesara o radiografie dentara?

Inainte de tratament, pentru a stabili un diagnostic clar si corect, pentru a descoperi afectiuni, stadiile acestora. Gratie radiologiei dentare, medicii stomatologi pot observa structura osoasa, pozitionarea dintilor.

! In cadrul clinicii noastre pacientii pot realiza o radiografie dentara panoramica sau chiar si un computer tomograf !

Tomograful dentar cu fascicul conic, CBCT – cone beam computer tomography este de inalta precizie si face parte din categoria echipamentelor moderne, de ultima generatie pe care le folosim.

Radiografia panoramica

Aceasta reprezinta imaginea de ansamblu, adica ambele arcade dentare, inclusiv imaginea asupra sinusurilor si a canalelor mandibulare. Altfel spus, este o imagine complexa, mai convenabila mai ales pentru cei care au in vizor o lucrare la fel de complexa, adica restaurarea dentara a ambelor arcade. Va fi necesara o singura data de realizat, nu pe portiuni.

Indiferent ce tip de radiografie dentara va fi realizata, pacientul va fi protejat de un costum special pe care il va imbraca inainte. Va sta drept in fata unui aparat si in cateva secunde procedura se incheie.

Radiologie dentara digitala rapida si precisa, fara durere sau disconfort

Pacientii trebuie sa stie ca o procedura de acest gen nu implica disconfort sau durere. Expunerea la radiatii se realizeaza in mod controlat. Inainte de aceasta procedura, pacientul trece si printr-o serie de intrebari la care raspunde, eliminand astfel riscuri, contraindicat fiind pacientelor insarcinate.

Avantajele radiologiei dentare digitale

Doza de radiatii la care este expus pacientul este redusa cu pana la 90%, fiind mai mica fata de radiologia clasica. Imaginea care rezulta este rapid obtinuta, de calitate si nu va trebui repetata. Va evidentia concret afectiunile, ajutand la abordarea unui tratament corect si precis.

In cazul radiografiilor dentare realizate in cadrul clinicii noastre imaginile sunt 3D, obtinute in cateva secunde. Radiatiile sunt o cantitate infima si nu ar putea avea efecte notabile asupra sanatatii. Nu afecteaza organismul nici pe moment, nici pe termen lung.

Cat costa o radiografie dentara panoramica sau un CT dentar?

In cadrul clinicii Dental Premier oferim cel mai bun raport calitate pret pentru serviciile de radiologie dentara digitala din Bucuresti: radiografii panoramice digitale, CT dentar digital partial, arcada si total. Vezi pret radiografie panoramica si CT dentar.

Va asteptam in cadrul paginii noastre cu detalii: https://www.dentalpremier.ro/.

Cauta pe site

+