Stomatologie fara frica

Stomatologie fara frica

Multe persoane experimenteaza stari de anxietate atunci cand vine vorba despre durere, medici si stomatologi in general. De aceea, isi doresc ca tratamentele stomatologice sa se efectueze cu ajutorul sedarii.

Ce reprezinta sedarea?

Sedarea acopera o varietate de tehnici utilizate fie pentru a calma pacientul inaintea si in timpul interventiilor, fie pentru a oferi comfort in timpul interventiilor de lunga durata. Cel mai cunoscut este „gazul ilariant”, care se utilizeaza la procedurile simple, pentru a oferi o stare de calm.

Sedarea nu trebuie confundata cu eliminarea durerii. Pentru durere, medicul dentist va utiliza anestezia locala injectabila. In cazul in care teama de ace si durere este mult prea mare, se poate utiliza una dintre metodele de sedare.

Tipuri de sedare

Inhalosedare – Protoxidul de azot in combinatie cu oxigenul ajuta la relaxarea pacientului in timpul interventiilor stomatologice. Pacientul este constient pe toata durata administrarii, iar efectul trece la scurt timp dupa ce gazul nu mai este inhalat. Masca nazala ajuta medicul sa administreze combinatia optima de protoxid de azot si oxigen, iar efectul gazului se simte aproape imediat.

Am nevoie de sedare?

Discutati cu medicul stomatolog inainte de realizarea tratamentelor despre temerile pe care le aveti. In unele cazuri, cum sunt cele in care pacientul nu poate deschide gura suficient, sedarea ajuta la evitarea disconfortului si durerii.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cauta pe site

+