Endodontie microscop - Tratamente de canal - Miscroscop LEICA High End cu camera HD

Endodontie sub microscop dentar LEICA High End cu camera HD

Endodontia se ocupa cu tratamentele de canal, proceduri medicale care constau in scoaterea nervului, urmata de obturarea (plombarea) canalului.

Un dinte tratat incorect pe canal poate duce, in timp, la probleme grave (de exemplu, chisturi la varful radacinii), urmate chiar de necesitatea de a extrage acel dinte.

SUCCESUL UNUL TRATAMENT ENDODONTIC TINE, IN PRIMUL RAND, DE PREGATIREA SI EXPERIENTA MEDICULUI SPECIALIST, apoi de aparatura, de materialele folosite si de atentia pentru orice mic detaliu. PRETIOZITATEA DETALIILOR NE RECOMANDA!

endodontie microscop bucuresti tratemente de canal

Prin evolutia tehnologiei in domeniu, se poate face masurarea electronica a lungimii canalului cu un dispozitiv special numit “apex finder”, garantand o obturatie corecta si rezistenta in timp. Se folosesc senzori speciali, miscarea acelor pe canal fiind vizibila pe un ecran, oferind astfel un control sporit.

Tratamentele endodontice (de canal) asistate de microscop dentar reprezinta cea mai complexa formula de lucru existenta, in prezent, in endodontie. In Romania, stomatologia asistata de miscroscop este folosita de cativa ani.

  • Microscopul ne permite sa vindecam patologii care, in trecut, duceau la extractia dintilor
  • Sistemele rotative scurteaza semnificativ tratamentul endodontic
  • Izolarea cu diga faciliteaza accesul pentru un tratament corect

Tratamente endodontice (de canal) asistate de microscop

Cu ajutorul microscopului endodontic de utima generatie LEICA, care poate mari pana la 25 de ori si poate furniza o lumina suficient de puternica pentru a se putea observa detalii pretioase pe care medicul endodont nu le poate vedea cu ochiul liber, se pot salva dinti, care altfel nu ar fi putut fi pastrati. Imaginea la microscop este marita si foarte clara. Calitatea deosebita a imaginii, fidelitatea culorilor si vizualizarea celor mai fine detalii au foarte mare importanta pentru un diagnostic si tratament corect. Folosirea microscopului in tratamentele din endodontie ne permite rezolvarea multor cazuri foarte dificile cu un prognostic initial rezervat.

Un tratament de canal bine facut poate reda functionalitatea dintilor pacientului si, cu o ingrijire adecvata, poate preveni eventuale complicatii viitoare. Utilizarea microscopului in tratamentul canalului radicular a dus la cresterea calitatii tratamentelor, dar si a ratei de succes in recuperarea dintilor greu de tratat prin metode clasice.

Beneficiile endodontiei la microscop:

  • Se pot salva dinti care, initial, aveau un prognostic rezervat
  • Lentilele puternice, care maresc imaginea de 25 de ori, permit descoperirea canalelor suplimentare si realizarea unui tratament corect
  • Precizia oferita creste rata de succes a tratamentului

Articole relationate