coroana dinti zirconiu pret

Coroana dentara din zirconiu este un invelis realizat din zirconiu dentar care are ca scop restaurarea unui dinte deteriorat sau chiar inlocuirea acestuia, putand fi cimentata pe suprafata unui dinte natural sau cimentata ori insurubata pe un implant dentar. Coroana zirconiu poate face parte si dintr-o lucrare protetica de tip punte dentara, inlocuind un dinte. Dupa cimentare sau insurubare pe dinte sau implant, coroana dentara acopera complet partea vizibila a dintelui sau bontului protetic, pana la linia gingiei, astfel incat va arata exact ca un dinte natural. La Dental Premier beneficiezi de serviciile unora dintre cei mai buni specialisti in protetica dentara computerizata CEREC 3D.

Coroana dentara din zirconiu: avantaje dinti zirconiu, indicatii, pret

Tipuri de coroana zirconiu – dinti zirconiu poze

Dinte zirconiu – Coroana ceramica pe suport de zirconiu

Coroana pe suport de zirconiu se aseamana foarte mult cu coroana metalo-ceramica, mai ales in ceea ce priveste rezistenta materialelor. Aceasta este obtinuta prin aplicarea de ceramica pe suportul din zirconiu.

Zirconiul dentar este un material dur, care poate fi utilizat cu succes in special pentru dintii din partea posterioara a danturii – cei care preiau mare parte din fortele masticatorii. Culoarea zirconiului este alba. Diferenta majora o reprezinta estetica superioara pe care o ofera zirconiul in comparatie cu aliajul metalic dentar, intrucat este disponibil in diverse nuante de culori foarte apropiate de cele ale dintilor naturali. Coroana zirconiu acoperita/imbracata cu ceramica poate fi utilizata pentru restaurarea oricarui dinte, indiferent de pozitia din cavitatea bucala.

Avantajul absolut evident si de necontestat pe care le au coroanele ceramice cu suport de zirconiu fata de cele metalice este estetica impecabila.

coroana ceramica pe suport zirconiu
coroana integral zirconiu

Dinte zirconiu – Coroana zirconiu integral

Coroana confectionata integral din zirconiu dentar are avantajul de a fi realizata prin frezare computerizata, folosind tehnologia CEREC 3D CAD/CAM, fiind o restaurare rapida si foarte exacta. Practic, coroana va fi realizata intr-o singura sedinta in cabinetul stomatologic si atasata in aceeasi zi (sau maximum in 24 de ore, dupa caz). Astfel, pacientul pleaca de la clinica cu dinti din zirconiu intr-o zi. Vezi poze!

Avantajele coroanei / dintilor din zirconiu

Un avantaj foarte important al coroanelor/dintilor din zirconiu este lipsa coroziunii in timp. Mai mult decat atat, zirconiul este un material 100% biocompatibil, astfel incat la nivelul dintilor imbracati astfel nu vor aparea iritatii gingivale si nici gust metalic, asa cum se poate intampla la coroanele clasice metalo-ceramice.

Cat costa o coroana / dintii din zirconiu?

Pretul unei coroane/dinte din zirconiu este in functie de tipul de coroana: ceramica pe suport de zirconiu sau zirconiu integral CEREC 3D. In cadrul clinicii Dental Premier, serviciile de protetica dentara sunt realizate folosind cea mai noua tehnologie computerizata: CEREC 3D Cad/Cam de la Sirona – liderul mondial in tehnologie dentara. Te invitam sa consulti lista noastra de preturi pentru coroana si dinti zirconiu!

Articole relationate