proteza dentara pe capse

Proteza dentara cu capse

Dantura incompleta iti provoaca neplaceri? Vino la clinica Dental Premier si opteaza pentru tratamentul cu proteza dentara fixata pe capse. Spre deosebire de proteza dentara fixa pe implanturi, cea cu capse se poate indeparta usor pentru igienizare. Ea este mult mai confortabila decat proteza dentara mobila, stabilitatea acestui tip de proteze fiind data de capsele care se cimenteaza pe dinti, radacinile dentare restante sau pe implanturi.

Cum functioneaza protezele dentare cu capse?

Proteza dentara cu capse este o proteza scheletata sau totala cu sisteme speciale de prindere. O parte a mecanismului se prinde pe dinte sau pe implant dentar, iar cealalta este atasata protezei. De exemplu, un pacient poate avea 4 capse la proteza superioara, pe maxilar, si 2 capse la cea inferioara, pe mandibula.

In protezele dentare sunt incorporate capsele, care sunt niste inele metalice ce au in interiorul lor o garnitura. Acest sistem este de tip bila – capsa asigura mentinerea si stabilitatea protezelor pe arcada.

Proteza dentara pe capse
Proteza dentara pe capse

Cum se igienizeaza proteza dentara cu capse?

Acest tip de proteza fixa poate fi indepartat pentru igienizare, dar in restul timpului ramane fixa pe capse si pe campul protetic. Asadar, pacientii care opteaza pentru acest tratament pot scoate proteza dentara dupa fiecare masa si o pot clati sub un jet de apa, iar apoi o pot insera foarte usor inapoi in gura (sustinere ‘fara cerul gurii’).

Datorita protezei dentare cu capse, pacientul poate duce o viata normala, fara restrictii alimentare si fara teama ca va ramane fara proteza atunci cand mananca, stranuta sau vorbeste.

Cat costa o proteza dentara cu capse?

Pretul protezei dentare fixate pe capse este direct proportional cu numarul de capse si/sau implanturi necesare. Pentru a afla costurile, va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru proteze dentare.

Articole relationate