implant dentar subperiostal

Pacientii purtatori de proteza dentara, care sufera de resorbtie severa a osului maxilar sau mandibular nu mai trebuie sa se resemneze cu o dantura mobila! Implanturile subperiostale ofera alternativa rapida a unei danturi fixe in doar 24 de ore.

Implanturile subperiostale nu reprezinta un simplu surub de titan, precum implanturile conventionale, ci utilizeaza un schelet din titan 100% biocompatibil, realizat cu ajutorul laserului, care acopera complet osul maxilar sau mandibular si ofera suport stabil si precis pentru lucrarea fixa.

Pe baza scanarilor digitale si a Computerului Tomograf se realizeaza un schelet personalizat din titan 100% biocompatibil, care va inlocui osul necesar inserarii implanturilor.

Ce presupune restaurarea dentara cu implanturi subperiostale personalizate?

Se realizeaza un model 3D al osului pacientului, care este apoi trimis la un centru specializat in crearea acestui sistem customizat. Pe baza acestui model se realizeaza scheletul din titan 100% biocompatibil, sistem unic, pesonalizat, care se muleaza perfect pe osul pacientului.

Scheletul din titan este fixat direct sub tesutul gingival, cu ajutorul unor microsuruburi speciale, care datorita analizei Computerului Tomograf vor fi pozitionate in zonele ideale pentru fiecare pacient in parte. Microsuruburile sunt ancorate in os cu ajutorul unui ghid chirurgical printat 3D, realizat de asemenea personalizat pe cazul pacientului. Astfel se vor evita formatiuni anatomice, cat si defectele osoase ce ar trebui rezolvate. Nu este necesar timp de asteptare pentru vindecare, pentru ca acestea sunt concepute sa asigure o stabilitate si o fixare perfecta.

implant dentar subperiostal schelet titan

Se ataseaza apoi lucrarea provizorie fixa (in circa 24 de ore) cu care pacientul poate zambi si manca imediat (doar alimente moi pentru 3-4 luni), iar apoi lucrarea fixa definitiva.

operatia de inserare a implantului subperiostal
Imagini din timpul interventiei de inserare a implantului subperiostal la maxilar
proteza fixa pe implant subperiostal
Proteza fixa pe implant subperiostal la maxilar

Cui se adreseaza acest tip de reabilitare orala rapida?

  • Pacientilor edentati care sufera de atrofie osoasa severa si nu pot beneficia de implanturi dentare conventionale (intraosoase sau endoosoase – plasate direct in os)
  • Pacientilor eligibili pentru implanturi zigomatice
  • In cazurile in care nu se poate face reconstructie osoasa

Avantajele implanturilor subperiostale

  • Pacientii primesc lucrarea fixa dupa o singura interventie chirurgicala
  • Nu se realizeaza aditii osoase complexe
  • Implantul subperiostal este un implant individualizat realizat specific dupa anatomia osoasa a fiecarui pacient
  • Operatie minim invaziva in comparatie cu sistemul Zygoma de implanturi zigomatice
  • Rezultate predictibile
certificat excelenta implanturi subperiostale

Cat costa implanturile subperiostale individualizate?

Costul restaurarilor cu implanturi subperiostale este mai ridicat decat pretul reabilitarilor cu implanturi dentare clasice, avand in vedere faptul ca acestea sunt realizate personalizat pentru fiecare pacient in parte, iar medicul specialist trebuie sa fie abilitat sa realizeze astfel de interventii extrem de complexe.

Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru implanturi subperiostale.

Articole relationate