aparat dentar metalic

Aparat dentar metalic

Pentru persoanele care isi doresc sa-si imbunatateasca aspectul estetic al zambetului, tratamentul ortodontic poate fi cea mai buna solutie. De la aparatele clasice, pana la cele invizibile, ortodontia ofera o gama larga de optiuni, astfel incat fiecare persoana sa gaseasca aparatul care sa-i ofere confort si aspectul mult dorit. Daca iti doresti sa ai un zambet perfect, discuta cu un medic specialist ortodont si alege tipul de aparat dentar potrivit pentru tine!

Un aparat dentar metalic reprezinta cea mai eficienta metoda de a trata cazurile complexe de inghesuire dentara. Acest tip de aparate fixe este compus din bracketi metalici, care se lipesc pe suprafata dintilor cu un ciment special.

Avand in vedere ca este necesara purtarea lui pentru o perioada indelungata de timp, aparatul este realizat din materiale suficient de puternice si rezistente la coroziune. Aparatele dentare metalice sunt fabricate din otel inoxidabil de calitate superioara sau dintr-un aliaj de titan.

Aparat dentar metalic
Aparat dentar metalic

Componentele unui aparat dentar fix metalic

Iata din ce este compus un aparat dentar metalic:

  1. Bracketi metalici – sunt atasati pe suprafata dintilor si se observa atunci cand pacientul zambeste. De bracketi se ataseaza arcul prin care va avea loc miscarea dintilor.
  2. Arcul metalic – este un fir de metal care trece prin spatiile speciale de pe suprafata bracketilor. Acest arc este realizat fie din otel inoxidabil, fie dintr-un aliaj de nichel si titan. Grosimea si rigiditatea arcului determina gradul de presiune care este generat asupra dintilor ce necesita corectie. De obicei, arcurile flexibile sunt utilizate initial pentru a alinia gradual dintii, urmand sa fie inlocuite cu arcuri mai rigide, pentru o miscare mai rapida a dintilor.
  3. Ligaturi (module) – sunt elasticele de cauciuc utilizate pentru a fixa arcul de bracketi. Acestea vin intr-o varietate de culori, astfel incat pacientul sa poata alege o alta culoare de fiecare data.

Avantajele unui aparat dentar metalic

  • Are costuri reduse;
  • Este foarte rezistent;
  • Este recomandat atat copiilor, cat si adultilor;
  • Poate fi personalizat datorita ligaturilor colorate.

Dezavantajele unui aparat dentar metalic

Aparatele dentare metalice sunt utilizate de cele mai multe ori in cazul copiilor si al adolescentilor, dar din ce in ce mai multi adulti incep sa le aleaga, pentru a avea un zambet impecabil. De aceea, trebuie sa stii ca rata de succes a tratamentului depinde de varsta pacientului, perioada pe care se extinde tratamentul si de obiectivele propuse.

Cat costa un aparat metalic?

Pretul acestui tip de aparat este mult mai avantajos decat pretul unui aparat ceramic, din safir sau invizibil. Iar in cazul in care vei alege clinica stomatologica Dental Premier din Bucuresti, vei beneficia de cel mai ofertant pret pentru aparatele dentare metalice si pentru serviciile de ortodontie de cea mai inalta calitate! Pentru a afla care sunt costurile acestui tratament, te invitam sa consulti lista noastra de preturi aparat dentar metalic.

Articole relationate