aparat dentar ceramic

Persoanele care isi doresc un zambet impecabil pot opta pentru un tratament ortodontic cu aparat dentar ceramic, elegant si discret, la pret rezonabil. Aparatul dentar aplica o anumita presiune asupra dintilor, astfel incat acestia sa se alinieze in directia dorita. Acest tratament este recomandat aproape la orice varsta, in cazul persoanelor care se confrunta cu probleme de pozitionare a dintilor.

In prezent, exista mai multe tipuri de aparate, pentru ca fiecare pacient sa gaseasca varianta potrivita pentru necesitatile sale. Cei care isi doresc un aparat dentar fix care sa fie discret pot opta pentru aparatul ceramic. Acesta este asemanator aparatelor metalice, dar utilizeaza bracketi transparenti sau de aceeasi culoare cu dintii, astfel incat sa fie mai greu de sesizat de catre oamenii din jur.

Aparat dentar ceramic versus metalic
Aparat dentar ceramic versus metalic

Eficienta unui aparat dentar ceramic depinde de problema care trebuie corectata. De obicei, pentru cazurile severe de inghesuire dentara este de preferat aparatul dentar metalic, pentru ca este foarte eficient si rezistent, avand totodata costuri reduse.

In functie de gradul de complexitate al problemelor de aliniere dentara, medicul ortodont poate recomanda planul de tratament cu un aparat ceramic. Daca iti doresti sa apelezi la acest tratament, trebuie sa stii ca in cadrul clinicii stomatologice Dental Premier «High Tech Dentistry», vei beneficia de cel mai mic pret pentru aparatele dentare ceramice si servicii ortodontice de inalta calitate!

Aparat dentar ceramic

Cum functioneaza un aparat dentar ceramic?

Inainte sa alegi acest tratament, trebuie sa stii cum functioneaza. Ei bine, bracketii incolori, realizati din ceramica, se lipesc pe suprafata dintilor cu un ciment special. Prin intermediul lor, se monteaza un arc de culoare alba, care se prinde cu elastice transparente. Treptat, dintii incep sa se miste, iar pacientul trebuie sa se prezinte lunar la control pentru a monitoriza evolutia tratamentului, dar si pentru ca medicul sa faca ajustarile necesare la nivelul aparatului.

Avantajele unui aparat fix ceramic

  • Ofera un aspect estetic superior fata de aparatul dentar metalic;
  • Datorita materialului folosit, bracketii isi pastreaza culoarea;
  • Nu favorizeaza depunerile de tartru;
  • Ofera confort sporit, in comparatie cu aparatul dentar metalic;
  • Perioada tratamentului este mai scurta decat in cazul aparatelor dentare invizibile Invisalign.

Dezavantajele unui aparat dentar ceramic

  • Aparatul ceramic este mai costisitor decat aparatele clasice;
  • Ceramica este un material casant, ceea ce inseamna ca bracketii sunt mai fragili;
  • Dintii se deplaseaza mult mai incet decat in cazul aparatelor dentare metalice, asa ca durata tratamentului va fi mai mare.

Candidatii ideali pentru un aparat dentar ceramic sunt persoanele care isi doresc un tratament ortodontic discret, greu de observat. De aceea, de obicei, adultii opteaza pentru acest tip de aparat.

aparat dentar ceramic

Ce pret are un aparat dentar ceramic?

Pretul unui aparat dentar ceramic este usor mai ridicat fata de pretul tratamentelor ortodontice cu aparate dentare metalice clasice, care porneste de la 3400 lei per arcada. Insa, daca vei alege clinica stomatologica Dental Premier din Bucuresti, vei beneficia de cel mai avantajos pret pentru aparatele dentare ceramice si serviciile de ortodontie de calitate! Iata lista de preturi pentru aparat dentar ceramic.

Alege un tratament ortodontic accesibil si eficient si bucura-te de zambetul tau obtinut cu un aparat dentar ceramic pret de o viata intreaga!

Daca va doriti un tratament ortodontic invizibil, eficient, rapid si confortabil, va invitam sa luati in considerare si aparatul dentar Spark Clear Aligner, cel mai nou si tehnologizat aparat ortodontic la nivel mondial.

Vezi si alte tipuri de aparate dentare moderne, de calitate superioara, disponibile in clinica Dental Premier.

Articole relationate