Ortodontie - Aparate dentare

Aparat dentar – tipuri, avantaje si recomandari aparat dentar Bucuresti

Ortodontia reprezinta o ramura a stomatologiei care se ocupa cu indreptarea dintilor cu ajutorul unui aparat dentar, aceasta putand fi facuta atat la copii, cat si la adulti. In cadrul clinicii noastre te vei bucura de atentia unor medici ortodonti de exceptie si de aparate dentare de ultima generatie la preturi decente.

SUCCESUL UNUI TRATAMENT ORTODONTIC TINE, IN PRIMUL RAND, DE PREGATIREA SI EXPERIENTA MEDICULUI ORTODONT, apoi de materialele si aparatele dentare folosite si de atentia pentru orice mic detaliu. PRETIOZITATEA DETALIILOR NE RECOMANDA!

Tipuri de aparat dentar

In cadrul clinicii stomatologice Dental Premier din Bucuresti sunt utilizate urmatoarele tipuri de aparat dentar de ultima generatie:

Aparate dentare mobile – pentru copii intre 7 si 12 ani, atunci cand incep sa apara dintii permanenti in pozitie incorecta. Se poate corecta si forma maxilarelor deformate, de exemplu, dupa suptul degetului, biberonului etc.

Aparate dentare fixe – pentru copii si adulti – care se lipesc pe suprafetele exterioare ale dintilor:

Aparate dentare invizibile: se monteaza pe suprafata interioara a dintilor si nu se vad (spre deosebire de cele clasice):

Castigatoarea Masterchef Romania, Aida Parascan, a ales clinica Dental Premier pentru tratamentul ortodontic de calitate cu aparat de ultima generatie!

Cazuri inainte si dupa purtarea aparatului dentar

Caz aparat dentar fix metalic
Caz aparat dentar ceramic

Despre tratamentul ortodontic cu aparatul dentar

Este foarte important sa aduci copilul pentru o consultatie ortodontica imediat ce ai observat ca dintii nu cresc drept, deoarece dupa varsta de 14 ani, forma maxilarului nu se mai poate corecta si exista posibilitatea sa fie necesare extractii dentare pentru a corecta dintii prea inghesuiti!

Aparatele ortodontice estetice sunt realizate din ceramica sau safir, translucide, cu o culoare exact ca a dintilor. Astfel au aparut aparatele dentare ceramice si aparatele dentare safir.

La adulti, tratamentul ortodontic dureaza mai mult pentru ca oasele maxilare nu sunt la fel de elastice ca la copii, iar cresterea lor s-a incheiat.

De ce este necesar tratamentul ortodontic?

Indreptarea dintilor nu este un moft, ci o necesitate din foarte multe motive:

  • corectarea defectelor estetice cauzate de lipsa de aliniere armonioasa a dintilor
  • corectarea muscaturii;
  • corectia defectelor de vorbire;
  • prevenirea parodontozei, intrucat la dintii inghesuiti exista o tendinta crescuta de depunere a tartrului;
  • prevenirea cariilor.

Cat dureaza tratamentul ortodontic?

Durata tratamentului variaza foarte mult de la un pacient la altul, in functie de afectiune, insa media se situeaza undeva intre 1 si 2 ani.

Aparat dentar metalic

Aparatul dentar metalic este realizat din otel inoxidabil si presupune cimentarea pe suprafata dintilor a unor bracketi metalici.

Aparat dentar ceramic

Aparatele dentare ceramice sunt asemanatoare aparatelor dentare metalice, dar utilizeaza bracketi transparenti sau de aceeasi culoare cu dintii. Multi pacienti aleg acest tip de aparat ortodontic fix deoarece este foarte discret.

Aparat dentar safir

Aparatul dentar safir urmeaza, in linii mari, acelasi principiu ca aparatul dentar metalic, insa bracketii sai sunt realizati din safir – material translucid, foarte estetic si discret. Arcul care trece prin bracketi este, de obicei, de culoare alba, pentru a imbunatati aspectul.

Acest tip de aparat ortodontic cu bracketi discreti si extrem de rezistenti a devenit foarte popular in randul adultilor.

Aparat dentar INVISALIGN invizibil

Aparatul dentar Invisalign este un tip de aparat ortodontic invizibil, fara sarme si bracket-uri, realizat dintr-o gutiera transparenta speciala, indicat doar in cazurile in care dintii nu sunt foarte inghesuiti. Avantajul il reprezinta faptul ca se poate scoate pentru a manca si pentru igienizarea dintilor.

aparat dentare invizibil invisalign bucuresti
aparat dentar lingual invizibil bucuresti

Aparat dentar lingual invizibil

Aceste dispozitive ortodontice se monteaza pe suprafata interioara a dintilor si, spre deosebire de cele clasice, nu se vad.

Medicul ortodont ia o amprenta, iar aparatul dentar lingual, care este din aur, se realizeaza in laborator dupa o scanare computerizata a suprafetelor, fiind trimis apoi in cabinet – plasat intr-o lingura speciala de transfer cu care se si aplica pe dinti. Aparatul ortodontic se poate indeparta doar la finalul tratamentului, moment in care suprafetele dentare trebuie lustruite si fluorizate.

Care este pretul unui aparat dentar in Bucuresti?

Pretul unui aparat dentar difera de la caz la caz in functie de aparatul ales. Pentru mai multe detalii, te rugam sa ne contactezi. Afla cat costa un aparat dentar!

Citeste si despre igiena dentara pentru purtatorii de aparat ortodontic!

Articole relationate