aparat dentar invizibil

Aparatele dentare invizibile reprezinta solutia ideala pentru pacientii care isi doresc o dantura frumoasa si corect aliniata, fara ca dispozitivul ortodontic sa aiba un impact major asupra aspectului pe durata tratamentului medical.

Aceste tipuri de aparate dentare se adreseaza in special adultilor si adolescentilor, dar nu se recomanda in cazul in care exista inca dinti de lapte pe arcada. Pentru unii adolescenti, aparatul dentar metalic ramane solutia optima. Pentru a determina tipul de aparat dentar transparent potrivit problemelor tale, este necesara o consultatie de specialitate la medicul ortodont.

Cu ajutorul tratamentului cu aparat dentar invizibil se pot corecta :

  • Probleme de muscatura
  • Aglomerarea dentara
  • Spatiile dintre dinti
  • Pozitia incorecta a dintilor
Aparat dentar invizibil
aparat dentar lingual invizibil bucuresti

Aparat dentar invizibil lingual

Aparatul dentar invizibil lingual reprezinta alternativa discreta a aparatelor metalice traditionale.

Avantajele aparatelor dentare invizibile linguale

In cazul acestui tip de aparat dentar fix, bracketii sunt atasati pe spatele dintelui, fiind ascunsi vederii. Acest aspect face ca aparatul dentar lingual sa fie preferat de majoritatea pacientilor cu o viata sociala activa, care nu doresc un tratament care sa iasa in evidenta. Spre deosebire de alte tipuri de aparate dentare invizibile, dispozitivele ortodontice linguale pot fi utilizate atat in cazul adultilor, cat si al adolescentilor, rezolvand cu succes cazuri complexe de aliniere defectuoasa.

Dezavantajele aparatelor dentare invizibile linguale

In functie de bugetul pe care il ai la dispozitie pentru un tratament ortodontic, un dezavantaj subiectiv ar putea fi pretul unui aparat dentar invizibil lingual. Bracketii utilizati in cazul acestui aparat dentar invizibil se realizeaza personalizat, prin scanarea dintilor. De asemenea, igienizarea sa poate fi mai complicata decat in cazul aparatelor dentare traditionale.

Aparat dentar invizibil Invisalign

Sistemul de tratament ortodontic invizibil Invisalign reprezinta o serie de gutiere personalizate, cu ajutorul carora se pot corecta probleme de aglomerare dentara, apropieri ale spatiilor dintre dinti si chiar probleme de ocluzie. Aceste gutiere se schimba la fiecare doua saptamani si sunt aproape invizibile.

Avantajele aparatelor dentare invizibile Invisalign

Cel mai mare avantaj al folosirii unui aparat dentar Invisalign este faptul ca poate fi indepartat la nevoie. Mai mult, acest tip de aparat transparent reprezinta o metoda de tratament minim invaziva, gutierele sunt foarte rezistente si se uzeaza foarte greu, iar igienizarea se poate realiza foarte simplu multumita faptului ca aparatul se poate indeparta.

Dezavantajele aparatelor dentare invizibile Invisalign

Totusi, din cauza faptului ca poate fi indepartat, tratamentul necesita mai multa motivatie din partea pacientilor si mai multa grija, putand fi usor de pierdut sau de ignorat. Metoda Invisalign poate fi realizata doar de catre medici ortodonti acreditati. Pentru aceste gutiere invizibile, medicul ortodont realizeaza o amprenta digitala a intregii danturi, pe care o trimite unui laborator specializat in gutierele personalizate. Numarul de gutiere necesare pe perioada tratamentului depinde de complexitatea fiecarui caz in parte.

aparat dentar invizibil invisalign

Aparatul dentar invizibil Spark

Aparatul invizibil Spark reprezinta cea mai noua si tehnologizata metoda de indreptare a dintilor din lume, si anume, Spark Clear Aligner!

Acest sistem este rezultatul muncii titanice a inginerilor din domeniu, care au dorit sa rezolve nevoile purtorilor de aparate dentare clasice si anume estetica, eficienta, timpul redus de purtare a aparatului, confortul si igiena.

Datorita computerizarii, medicul ortodont poate deplasa precis fiecare dinte intr-un un soft bine pus la punct, in asa fel incat muscatura sa fie una ideala. Astfel, pacientul poate afla durata tratamentului, ce miscari dentare produce fiecare gutiera, ba chiar i se poate prezenta o simulare video a intregului tratament pentru a cunoaste pas cu pas ce se intampla cu dintii lui.

In cazul acestui tratement, pacientul trebuie sa poarte cate un set de gutiere dentare transparente saptamanal, la indicatia medicului ortodont. La intalnirile cu acesta pacientul primeste cate 8-12 gutiere, astfel incat pe parcursul tratamentului vizitele la ortodont sunt rare. Datorita acestui fapt, aceasta forma de tratament este indicata mai ales celor care nu stau in tara sau care din varii motive doresc un tratament ortodontic ce nu necesita prezenta atat de frecventa la clinica stomatologica.

Gutierele invizibile Spark sunt produse cu o rezolutie de printare cu 80% mai buna, au o suprafata mai uniforma si un contact mai bun cu dintele, iar  materialul din care sunt realizate, TruGEN, este conceput sa fie mai transparent si mai confortabil, prezentand un risc redus de patare.

aparat dentar safir bucuresti

Aparat dentar invizibil safir/ceramic

Aparatul dentar safir si aparatul dentar ceramic sunt considerate de majoritatea persoanelor aparate dentare invizibile. Bracketii de culoarea dintelui fac ca un astfel de aparat dentar sa treaca aproape neobservat. Arcul si ligaturile sunt, de obicei, de culoare alba, pentru a completa aspectul discret. Intrucat aparatul dentar ceramic nu este la fel de rezistent ca cel metalic, durata tratamentului poate fi prelungita. Este posibil ca medicul ortodont sa aplice, treptat, forte mult mai mici, astfel incat bracketii sa nu se crape.

Alegerea unui aparat dentar invizibil sau transparent

Varianta de aparat dentar invizibil perfect sau transparent pentru necesitatile tale poate fi aleasa doar impreuna cu medicul specialist ortodont. Programeaza o consultatie si afla mai multe despre tipurile de aparate dentare invizibile!

Cat costa un aparat dentar invizibil?

Aparatele dentare invizibile costa mai mult decat cele vizibile, preturile pornind de la 4400 lei per arcada pentru aparatul Safir si de la 19000 lei (in functie de nivelul de dificultate) pentru ambele arcade cu gutiere Spark.

In cadrul clinicii Dental Premier din Bucuresti, te vei bucura de cel mai bun pret pentru un aparat dentar invizibil si servicii de ortodontie de cea mai inalta calitate! Te invitam sa consulti lista noastra completa de preturi aparat dentar invizibil!

Articole relationate