Aparat dentar invizibil Spark

Ce este un aparat dentar Spark?

Aparatul dentar Spark Clear Aligners reprezinta cea mai noua si tehnologizata metoda de indreptare a dintilor din lume cu gutiere transparente personalizate invizibile, avand rezultate remarcabile si un raport optim calitate/pret.

Aparitia acestui sistem ultramodern a putut fi posibila datorita muncii titanice a inginerilor din domeniu de la compania americana Ormco, care au dorit sa rezolve doleantele purtorilor de aparate dentare clasice si anume estetica, eficienta, timpul redus de purtare a aparatului, confortul si igiena etc.

Traim intr-o epoca in care imaginea conteaza, iar zambetul este eticheta cea mai de pret. Acest tip de aparat invizibil bazat pe gutiere dentare transparente personalizate reprezinta solutia ideala pentru ca pacientul sa mascheze cu succes tratamentul ortodontic, comparativ cu aparatele ortodontice clasice. In cazul aparatului dentar clasic exista niste elemente straine lipite pe dinti, bracketii, care indiferent cat de estetice sunt, tot este sesizata prezenta lor. In cazul gutierelor dentare pentru indreptat dintii, cand pacientul are o intalnire importanta, poate sa nu le poarte, si astfel, nimeni nu sesizeaza ca beneficiaza de un tratament ortodontic.

De ce este aparatul dentar Spark Clear Aligner nr. 1 mondial?

Problema cea mai sacaitoare cu care se confrunta un purtator de aparat ortodontic conventional este legata mai ales de aparitia aftelor, a leziunilor la nivelul mucoasei jugale sau labiale, din cauza fie a bracketilor, fie a arcurilor prea lungi. Insa astazi aceste neplaceri pot fi doar o amintire, deoarece gutierele Spark sunt realizate dintr-un material flexibil confortabil fara margini taioase. Asa ca, adio afte!

Vizite rare la medicul ortodont

In cazul tratamentului ortodontic cu aparatul dentar invizibil Spark Clear Aligners, pacientul trebuie sa poarte cate un set de gutiere dentare transparente saptamanal, la indicatia medicului ortodont, iar la intalnirile cu acesta primeste cate 8-12 gutiere, astfel incat pe parcursul tratamentului vizitele la ortodont sunt rare. Datorita acestui fapt, aceasta forma de tratament este indicata mai ales celor care nu stau in tara sau care din varii motive doresc un tratament ortodontic ce nu necesita prezenta atat de frecventa la clinica stomatologica.

Cel mai tehnologizat tratament ortodontic din lume!

La acest tip de tratament totul este computerizat, medicul ortodont putand deplasa precis fiecare dinte intr-un un soft bine pus la punct, astfel incat muscatura sa fie una ideala. Astfel, pacientul poate afla durata tratamentului, ce miscari dentare produce fiecare gutiera, ba chiar i se poate prezenta o simulare video a intregului plan de tratament, astfel incat acesta stie pas cu pas ce se intampla cu dintii lui, in orice moment.

Tehnologie avansata de ultima ora TruGEN™

Deoarece alignerele Spark™ Clear Aligners sunt produse cu o rezolutie de printare cu 80% mai buna, au o suprafata mai uniforma si un contact mai bun cu dintele, iar materialul din care sunt realizate, gratie tehnologiei TruGEN, este conceput sa fie mai transparent si mai confortabil, prezentand un risc redus de patare.

Un alt lucru important la acest tratament modern cu Spark Aligners™ este faptul ca timp de cativa ani de la terminarea tratamentului ortodontic, in caz de recidiva se poate reinterveni cu un numar limitat de gutiere. La aparatele dentare clasice, daca pacientul din varii motive nu poarta gutiera de contentie sau i se intampla ceva cu retainerul fix si dintii se stramba, nu exista decat o singura metoda de a rezolva recidiva… un nou aparat fix.

Avantajele aparatului dentar invizibil Spark Clear Aligner

 • Estetic – fiind realizat dintr-un material transparent, aparatul Spark este aproape invizibil
 • Detasabil – gutierele dentare pot fi indepartate atunci cand este necesar
 • Rapid – durata tratamentului este 30-40% mai mica fata de cea a aparatelor ortodontice clasice
 • Confortabil – alignerele Spark Clear Aligners sunt extrem confortabile pentru pacient, nu provoaca nicio iritatie, iar miscarea dintilor este foarte subtila
 • Fara inflamarea gingiei – gutierele fiind personalizate, acestea se potrivesc perfect si nu provoaca inflamatia gingiei, fata de cazul aparatelor clasice fixe
 • Muscatura perfecta – pentru ca totul este computerizat, medicul ortodont poate deplasa fiecare dinte intr-un un soft bine pus la punct, astfel incat muscatura sa fie una ideala!
 • Evita extractiile in scop ortodontic – tratamentul poate expasiona arcadele, poate distaliza dintii, adica poate face loc pentru alinierea dintilor inghesuiti, reducand procentul de extractii in scop ortodontic!
 • Fara restrictii alimentare – pacientii cu tratament pe baza de gutiere spark nu au restrictii alimentare, trebuind doar sa aiba grija sa nu manance absolut nimic cu gutierele, sa le dea jos la masa si dupa ce se igienizeaza sa le reaplice
 • Igienizare facila – pacientul isi poate da jos gutierele, igienizarea devenind extrem de usoara
 • Vorbire facila – alignerele Spark nu reprezinta un factor perturbator in momentul vorbirii

Ce probleme dentare rezolva si cine poate beneficia de tratamentul cu aparat dentar invizibil Spark Aligners?

Cele mai comune probleme dentare pe care le pot trata aparatele dentare Spark Clear Aligners sunt:

 • Dintii inghesuiti
 • Dintii incrucisati
 • Spatiile dintre dinti
 • Problemele de muscatura precum overbite, underbite sau open bite

Tratamentul cu aligner Spark aparat dentar invizibil poate fi aplicat si la copii, care inca mai prezinta dinti de lapte sau la care inca nu au erupt complet dintii permanenti, deoarece la nivelul gutierelor se poate realiza computerizat un ghid de eruptie, care directioneaza dintele sa creasca catre pozitia lui ideala.

In cadrul acestui tratament bazat pe alignere Spark Aligners, pacientul are un rol important in eficienta tratamentului, aceasta depinzand doar de gradul de purtare a gutierelor. Pentru ca rezultatele sa fie concordante cu cele din simulare, pacientul trebuie sa respecte indicatiile medicului si sa poarte gutierele minim 21 de ore pe zi. Chiar si daca exista situatia in care uita 1-3 zile sa poarte gutierele din varii motive, perechea respectiva de gutiere va mai fi purtata inca o saptamana si astfel tratamentul isi urmeaza cursul.

Cat pret are un aparat dentar Spark Clear Aligner?

Pretul unui aparat dentar Spark Clear Aligners este mai ridicat decat pretul aparatelor dentare fixe clasice, metalice sau safir/ceramice, pornind de la 19000 lei (in functie de nivelul de dificultate) pentru ambele arcade cu toate controalele incluse in pret.

In cadrul clinicii stomatologice Dental Premier din Bucuresti vei beneficia de servicii ortodontice de cea mai inalta calitate la pret rezonabil! Va invitam sa consultati lista noastra completa de preturi pentru aparate dentare Spark Clear Aligners.

Alege un tratament ortodontic rapid si eficient cu gutiere invizibile Spark Clear Aligner, confortabil si discret, si bucura-te de zambetul tau obtinut cu un aparat dentar Spark pret de o viata intreaga!

Articole relationate