tomografie radiografie dentara pret

Radiologie dentara digitala de ultima generatie

Imagistica panoramica si cefalometrica imbunatateste semnificativ precizia diagnosticelor noastre si planificarea tratamentului, in functie de cazul fiecarui pacient in parte. Aceste imagini ne permit sa vedem lucruri precum structura osoasa, pozitionarea si starea exacta a dintilor, dar si detalii despre ocluzie (modul in care se realizeaza muscatura).

Radiografie dentara panoramica si computer tomograf sigur, rapid si precis

Radiografia panoramica iti ofera o imagine de ansamblu asupra intregii cavitati orale. In prezent, ea este realizata in forma digitala, asa ca are o calitate exceptionala, ceea ce inseamna ca medicul specialist va putea observa usor caracteristicile danturii, dar si afectiunile existente.

Te intrebi cand este recomandat sa faci o radiografie dentara? Aceasta investigatie este necesara in multe situatii, in functie de fiecare caz in parte. Iata care sunt cele mai frecvente:

  • Atunci cand mergi la controlul stomatologic periodic – pentru ca medicul sa observe starea danturii tale;
  • Daca ai implanturi, radiografia panoramica trebuie efectuata minimum o data pe an, pentru ca medicul sa poata depista din timp orice afectiune orala care poate influenta stabilitatea dintilor artificiali;
  • In timpul tratamentelor ortodontice – pentru ca specialistul sa vada daca aparatul indreapta si pozitioneaza dintii corect;
  • Atunci cand pacientul simte o durere intensa la nivelul danturii.

In cazul in care medicul specialist are nevoie de masuratori mai precise, in care fiecare detaliu sa poata fi analizat, va apela la tomograful dentar cu fascicul conic (CBCT – cone beam computer tomography). Acesta ofera cea mai noua investigatie din domeniul radiologiei dentare, aparatul fiind produs de leader-ul mondial in tehnologie dentara – compania germana Sirona.

Computerul tomograf acopera orice situatie clinica, ajustand expunerea si implicit doza de radiatii pentru fiecare caz in parte. Acesta ofera o gama larga de investigatii radiologice, avand, in plus, avantajul enorm al radiologiei digitale, cu o doza de radiatii cu pana la 90% mai mica comparativ cu radiologia dentara clasica.

Alte avantaje oferite de tomograful dentar cu fascicul conic:

  • imagini tridimensionale fara suprapuneri sau distorsiuni;
  • radiologie dentara minim invaziva;
  • imagini reale si diagnostic precis;
  • plan de tratament corect;
  • evidentierea precisa a formatiunilor anatomice;
  • planificarea virtuala a implanturilor dentare.

Aceasta tehnologie avansata de ultima ora de la Sirona ne permite obtinerea imaginilor 3D intr-un mod sigur si precis, in doar cateva secunde!

Cat costa o radiografie dentara panoramica sau un CT dentar?

Oferim cel mai bun raport calitate pret pentru serviciile de radiologie dentara digitala din Bucuresti.

Vezi lista noastra de preturi radiografie dentara panoramica si CT dentar.

C.M.I. Dr. Rusu Anca-Mihaela Medicina Dentara, Autorizatia C.N.C.A.N. nr. CI FN 2289/2019, Autorizatia sanitara nr. 411/15.04/2019

Articole relationate