implant dentar all-on-4 si all-on-6

Daca va confruntati cu pierderea dintilor, iar reabilitarea dentara necesita inserarea mai multor implanturi, medicul specialist in chirurgie dentara si implantologie ar putea sa va vorbeasca despre alegerea sistemului de implanturi All on 4 sau All on 6.

Metoda „All On” consta in plasarea chirurgicala a 4 sau 6 implanturi de titan (sau alte materiale biocompatibile) intr-o pozitie strategica, pe care ulterior se poate atasa lucrarea dentara fixa. Numarul mic de implanturi scade durata interventiei chirurgicale si timpul de vindecare, facand aceasta tehnica de reabilitare orala foarte populara in randul pacientilor.

Cu peste 14 ani de activitate, suntem printre primii care au introdus in Romania reabilitarile dentare totale cu sistemul Fast&Fixed!

Implanturi dentare All on 4 / All on 6

Cine poate beneficia de implanturile All on 4 si All on 6?

Tehnica „All on” este recomandata pacientilor care poarta proteze dentare clasice sau celor ai caror dinti au indicatii de extractie. Este vorba despre persoanele care au nevoie de reabilitarea totala a maxilarului sau mandibulei.

Aceasta tehnica necesita precizie si experienta pentru a oferi un rezultat corect. O muscatura incorecta poate cauza disconfort pacientului si probleme in vorbire. Metoda „All on”  este o procedura de specialitate, de aceea este crucial sa alegeti o echipa medicala cu experienta.

Dupa realizarea unui Computer Tomograf dentar, medicul implantolog va evalua starea osului maxilar si a dintilor ramasi pe arcada pentru a stabili metoda care se preteaza cazului. Pentru a obtine cel mai bun rezultat, este necesara o planificare atenta in prealabil.

In functie de cati dinti au ramas pe arcada, se va alege si metoda „All on” care se potriveste. De obicei, in cazul pacientilor edentati total, cu o cantitate redusa de os, se opteaza pentru All on 4 (lucrare/proteza fixa pe 4 implanturi), iar in cazul in care se mai pot pastra dinti se opteaza pentru implant All on 6 (lucrare/proteza fixa pe 6 implanturi). Totusi, in luarea acestei decizii, este importanta si evaluarea osului pacientului.

Sisteme de reabilitare orala All on 4 si All on 6 disponibile

Doar in urma unei consultatii de specialitate, in cadrul careia se realizeaza fotografii intraorale, Computer Tomograf si examenul clinic, medicul poate stabili metoda de tratament adecvata.

Interventia de inserare a implanturilor dentare se realizeaza cu ajutorul anesteziei locale si dureaza in jur de 2-3 ore. Lucrarea fixa provizorie se ataseaza la 24 de ore de la inserarea implanturilor, urmand ca lucrarea fixa definitiva sa fie realizata dupa aproximativ 4 luni, cand implanturile dentare s-au integrat in os si procesul de vindecare s-a finalizat.

  • Se utilizeaza un numar minim de implanturi pentru a reabilita intreaga arcada – 4 sau 6 implanturi dentare;
  • Sistemul permite incarcarea imediata cu o lucrare fixa provizorie;
  • Necesita o singura interventie chirurgicala;
  • De obicei, nu necesita aditie de os.

Protezele dentare fixe pe implanturi sunt total diferite de protezele dentare mobile! Proteza pe implanturi arata si se simte asemanator cu dintii naturali, pacientul putand sa manance si sa zambeasca normal.

Atat metoda de implant All on 4, cat si cea de implant All on 6 reprezinta solutia optima de reabilitare orala completa cu proteze dentare fixe pe implanturi in cazul pacientilor care si-au pierdut dintii si doresc sa zambeasca din nou cu incredere!

Cat costa o lucrare fixa pe 4 implanturi sau 6 –  Pret All on 4 si All on 6

Exista mai multe tipuri de sisteme de implanturi All-on-4 si All-on-6, de aici si preturile diferite, in functie de marca. In cadrul clincii noastre utilizam exclusiv implanturi premium de calitate superioara, cu un raport optim calitate/pret. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru implant All on 4 si All on 6.

Articole relationate