Implantul dentar

Implanturile dentare reprezinta solutia ideala pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa, dar adeseori se pune si intrebarea: Ce pret are un implant dentar? Acestea nu sunt neaparat scumpe, daca stai si evaluezi cu atentie costurile versus beneficiile implanturilor pe termen lung. Vestea buna pentru pacienti este ca, in ultimii ani, pretul implanturilor dentare a inceput sa scada. Dar cat costa un implant dentar si care este pretul corect?

Trebuie sa tinem cont de siguranta oferita si de faptul ca, optand pentru montarea lor, indiferent de problemele dentare din trecut, vei obtine zambetul mult visat: functional, estetic si durabil.

Cat costa un implant dentar si factorii care influenteaza pretul implantului

Pret implant dentar – care sunt factorii de care depinde costul acestuia?

Implant dentar pret - cat costa implantul dentar?

Costurile unui implant dentar depind de multi factori, care totodata sunt argumentate prin motivatii puternice si solide.

In primul rand, pentru inserarea implanturilor este indicat sa apelezi la un medic implantolog cu experienta in acest domeniu, pentru a obtine rezultatele cele mai bune, indiferent de dificultatea cazurilor. In mare, pretul unui implant dentar este dat de urmatoarea formula de calcul: costul implantului propriu-zis + pretul bontului protetic + pretul coroanei dentare ce se fixeaza pe implant prin bontul protetic (prin cimentare sau insurubare).

Insa, trebuie tinut cont de faptul ca, in functie de starea de sanatate a pacientului, pot aparea si alte costuri suplimentare care depind de coeficientul de densitate osoasa, de investigatii radiologice, analize sau alte interventii chirurgicale neaparat necesare inainte de a incepe un astfel de tratament.

Medicul dentist lucreaza in echipa cu tehnicianul dentar care va realiza viitoarea lucrare dentara fixa pe implanturi. O lucrare dentara efectuata de un tehnician foarte bun care foloseste echipamente si materiale de calitate va avea si un pret pe masura. Tehnicianul lucreaza cu bonturi speciale din titan sau din zirconiu, acestea din urma fiind mai costisitoare.

Materialele folosite pentru implanturi si viitoarele proteze dentare pe implanturi aplicate justifica si ele pretul acestei proceduri stomatologice. Multe persoane cu edentatie totala sau care mai au foarte putini dinti sanatosi se intreaba ce pret are un implant dentar pentru toata gura.

In aceste cazuri, se va lua in calcul si montarea unei proteze dentare fixe pe implanturi, care aduc multe avantaje fata de cele mobile, avand in consecinta un pret mai ridicat. Proteza dentara pe implanturi arata si se simte foarte aproape de dintii naturali, pacientul putand sa manance si zambeasca normal imediat dupa operatie.

Ce reflecta pretul unui implant dentar?

materiale implanturi dentare cost

Tipul si calitatea titanului sau materialului 100% biocompatibil din care se realizeaza un implant dentar sunt factori ce fac diferenta dintre pretul unui implant low-cost si costul unui tratament cu implant dentar de calitate, care rezista mai mult in timp.

La baza costului unui implant dentar de calitate stau ani de cercetare si multe studii stiintifice care sa duca in final la cel mai functional si rezistent produs, iar in acelasi timp sa ofere siguranta “prinderii” trainice in os pe termen lung (osteointegrare perfecta). Din acest motiv si preturile implanturilor dentare premium pot fi mai crescute.

Trebuie, de asemenea, sa tii cont ca exista sute de tipuri de implanturi dentare disponibile in intreaga lume.

Cele mai folosite marci de implanturi dentare (situate in top 5) sunt mai scumpe pentru ca productia lor implica ani de cercetare, oferind insa garantia de necontestat impotriva complicatiilor care pot aparea in timp.

La capitolul costuri se adauga si realizarea radiografiilor panoramice si/sau a CT-ului dentar, care vor arata medicului stomatolog toate detaliile necesare pentru a realiza cel mai bun plan tratament de restaurare a danturii tale.

Uneori, aceste interventii chirurgicale pot presupune si alte operatiuni, precum aditia de os, sinus lift sau de membrane speciale; sau folosirea unor instrumente specifice de mare finete, care contribuie la justificarea preturilor.

Exista diferente de pret in functie de localizarea implantului?

De regula, implanturile din zona dintilor din fata costa mai mult, deoarece sunt folosite elemente personalizate cazului respectiv, aceasta ridicand costul manoperei. Un implant si o coroana pentru dintii din spate (molari) costa de obicei mai putin, intrucat poate fi folosita o coroana cu un pret mai accesibil si alte elemente standardizate, deci mai putin costisitoare. Orice element personalizat se va reflecta si in pretul final platit de pacient.

Concluzii pentru pret implant dentar

Asadar, poate ca nu este cea mai buna idee sa cauti doar cel mai ieftin pret pentru implanturi dentare, adresand clinicilor stomatologice doar intrebarea: „Cat costa implantul?” Poate fi o capcana sa optezi pentru un implant ieftin, cu un pret foarte mic, aceasta putand insemna folosirea unor implanturi dentare non-brand din materiale de calitate slaba, poate chiar inserate de medici fara prea multa experienta sau deloc!

Zambetul, sanatatea si increderea in sine sunt cele mai importante si trebuie puse pe primul plan. Prin urmare, te invitam sa consulti lista noastra de preturi implanturi dentare si lista cu oferte implant dentar!

Articole relationate