Implantul dentar

Implantul dentar este, fara indoiala, unul dintre cele mai revolutionare tratamente din domeniul stomatologiei. Aceasta tehnica moderna prin care se inlocuieste un dinte sau un grup de dinti lipsa ajuta la recapatarea unui zambet perfect si la increderea de sine a oricarui pacient.

Multe persoane se intreaba ce inseamna inserarea propriu-zisa a unui implant dentar si care sunt pasii acestei proceduri aparent complicate. Pe scurt, este vorba despre introducerea in osul maxilar a unui surub din titan sau material biocompatibil cu scopul de a inlocui unul sau mai multi dinti, in functie de nevoile pacientului si de particularitatile danturii sale. Astfel, implantul va fi integrat in os, devenind o radacina artificiala care va sustine bontul si coroana dentara.

Daca medicul specialist implantolog ti-a propus un implant dentar ca solutie de restaurare a zambetului, nu trebuie sa ai dubii in privinta acestui tratament modern si extrem de complex. Iata tot ce trebuie sa stii despre implanturile dentare si care sunt beneficiile de care te vei bucura pe termen lung! 

Beneficiile implanturilor dentare

Implanturile dentare sunt cu adevarat ca dintii naturali

Implanturile dentare sunt puternice si stabile in timp, restaurand perfect dantura. Acestea se potrivesc, se simt si se comporta exact ca dintii naturali si nu interfereaza in niciun mod cu zambetul, vorbirea, mancatul sau activitatile de zi cu zi.

Nu trebuie sa iti mai faci griji in privinta danturii

Cu ajutorul implanturilor dentare, nu te vei mai simti jenat din cauza zambetului. Din contra, vei putea zambi in orice moment, fara retineri! De asemenea, nu trebuie sa iti mai faci griji din cauza protezelor dentare incomode, care aluneca in timpul mesei. Implanturile sunt fixe, astfel ca poti sa mananci, sa vorbesti si sa razi fara nicio problema.

Implanturile dentare ajuta la protejarea osului maxilar

Pierderea dintilor duce, in timp, si la pierderea osului care ii inconjoara. Inlocuirea dintilor lipsa cu implanturi previne acest lucru, tocmai de aceea este recomandat ca interventia sa fie efectuata inca de la primele semne ale problemelor stomatologice.

Intrebari frecvente despre implantul dentar

Pentru mai multe detalii legate de domeniul implantologiei, clinica stomatologica Dental Premier este la dispozitia tuturor pacientilor si persoanelor interesate.

Citeste si cele mai frecvente intrebari despre implantul dentar.

Implanturile dentare sunt durabile si rentabile

Implanturile dentare reprezinta o solutie eficienta si pe termen lung de reabilitare a zambetului. Spre deosebire de alte metode de tratament care exista in domeniul medical, implantul dentar poate rezista o viata, daca sunt respectate indicatiile medicului specialist si controalele periodice la stomatolog. Acestea sunt facute sa reziste pentru totdeauna.

Implanturile dentare pastreaza forma naturala a fetei si a zambetului

Dintii lipsa pot duce la un aspect imbatranit al fetei. Implanturile sunt formidabile din punct de vedere estetic, deoarece ajuta la pastrarea formei naturale a fetei, oferind un zambet complet, mai tanar si mai revigorat.

Poti manca fara griji

Cu ajutorul unor implanturi dentare, te poti bucura din nou de mancarurile preferate! Poti musca si manca normal, fara sa iti faci griji ca se vor rupe sau ca vor aluneca. Acestea nu sunt inconfortabile, asa cum sunt protezele dentare mobile, deci vei putea savura mancarea fara nicio problema.

Articole relationate