Cat costa implant dentar toata gura?

Cat costa un implant dentar pentru toata gura sau ce pret are o dantura completa pe implanturi?

Costurile tratamentelor cu implanturi dentare pentru toata gura depind de mai multi factori, iar pretul implantului dentar depinde la randul sau de marca, tipul acestuia si experienta medicului implantolog. Am observat faptul ca multe persoane cauta pe site-uri sau forumuri intrebarea cat costa implant dentar toata gura sau ce pret are o dantura completa pe implanturi.

Pentru a raspunde corect la aceste intrebari trebuie sa stim care este situatia pacientului si ce intelege acesta prin dantura completa pe implanturi sau prin implant dentar pentru toata gura. Anumiti dinti pusi pot insemna o coroana dentara peste un dinte existent, in timp ce altii pot necesita o coroana pusa pe un implant, care presupune pe langa pretul coroanei si cel al implantului. Iar pretul implantului este de cele mai multe ori de 2-3 ori mai mare decat cel al unei simple coroane dentare, presupunand si o manopera chirurgicala, complexa in anumite cazuri.

Mai concret, una este sa mai avem putini dinti cu indicatie de extractie sau deloc, si alta este sa avem nevoie de o restaurare dentara totala care necesita si implanturi, insa nu pentru toti dintii.

De asemenea, solutia aleasa pentru restaurarea dintilor lipsa poate influenta mult costul final. De exemplu, in cazul restaurarii dintilor lipsa prin punti dentare, costul va fi mai mic, intrucat se elimina implanturile dentare necesare, utilizandu-se ca si stalpi pentru lucrarea dentara dintii vecini celor lipsa. Aceasta solutie, desi este mai avantajoasa financiar, nu reprezinta cea mai buna alegere, intrucat dintii de sustinere trebuie piliti si prin urmare devitalizati.

Cazuri inainte si dupa tratamentul cu implant dentar pentru toata gura

Cu peste 15 ani de activitate, suntem printre primele clinici stomatologice care au introdus in Romania reabilitarile dentare totale complexe, avand Certificatul de Excelenta Fast&Fixed by Bredent si Certificatul de Excelenta Dentsply Sirona – liderul mondial in tehnologie dentara! In ultimii ani am realizat cu succes reabilitarea totala a danturii cu sisteme complexe de implanturi, functionale, durabile si estetice, pentru mii de pacienti.

Inainte Dupa
Inainte de protezele fixe cu 4 si 6 implanturi Sky Fast and Fixed Proteza fixa cu 4 implanturi la mandibula si proteza fixa cu 6 implanturi la maxilar

Vezi mai multe cazuri inainte si dupa restaurarea completa a danturii cu implanturi dentare rapide in 24 de ore.
De asemenea, va invitam sa vizionati un interviu despre solutiile rapide de reabilitare orala si un video animat cu restaurarea completa a danturii la arcada inferioara (mandibula) utilizand o proteza fixa cu 4 implanturi Nobel Biocare – All-on-4.

Deci cat costa implantul dentar pentru toata gura?

O astfel de intrebare adresata clinicilor va primi un raspuns corect, complet si profesionist, doar daca este insotita si de o radiografie panoramica sau un CT dentar. De asemenea, trebuie tinut cont de ceea ce-si doreste pacientul si de bugetul acestuia.

Pentru un plan de tratament corect, investigatiile radiologice ar trebui sa fie cat mai recente, recomandat sa nu aiba mai mult de 3 luni. Radiografia panoramica poate fi realizata la orice centru de radiologie dentara sau clinica stomatologica care are in dotare aparatura necesara, fara a avea nevoie de trimitere de la medicul stomatolog. Pentru un CT – computer-tomograf dentar este nevoie de o trimitere de la medicul specialist.

Pe langa costul implanturilor si al coroanelor, o restaurare dentara poate presupune si alte manopere chirurgicale, in functie de caz, cum ar fi: aditie de os, sinus lifting etc.

Cum se calculeaza numarul de implanturi necesare pentru toata gura?

Exista persoane care intreaba cat costa un implant si apoi realizeaza, in mod gresit, calcule pentru toata gura, plecand de la numarul de dinti lipsa si considerand cate un implant pentru fiecare dinte in parte. Sau tot felul de alte formule de calcul pentru o dantura completa pe implanturi, total eronate.

In cazul pacientilor cu edentatie totala (care nu mai au niciun dinte) la maxilar sau mandibula, daca nu sunt necesare interventii suplimentare, costurile pentru restaurarile dentare totale cu sistemele de implanturi All-on-4 si All-on-6 sunt foarte clare si fixe, inca de la inceput. Adica, se utilizeaza o lucrare dentara fixa pe 4 implanturi la arcada de jos (mandibula) si o lucrare dentara fixa pe 6 implanturi la arcada de sus (maxilar). In anumite cazuri pot fi necesare 1-2 implanturi in plus, in functie de osul pacientului.

In cazul pacientilor care mai au dinti sanatosi sau care pot fi salvati, planul de tratament va cuprinde toti pasii si interventiile necesare reabilitarii totale a danturii, cu estimare de timp si cost. In functie de caz, pe langa implanturile dentare, reabilitarea orala a pacientului poate necesita, de exemplu, tratamente endodontice, extractii, obturatii dentare, coroane sau fatete dentare etc.

Concluzie cost implant dentar pentru toata gura

In concluzie, costul total al unui tratament cu implanturi dentare pentru toata gura se poate evalua doar pe baza unui plan de tratament corect si complet. Acesta se va realiza riguros de catre medicul implantolog impreuna cu medicul protetician, pe baza unei consultatii si a unor investigatii radiologice recente. De asemenea, in costul final al intregului tratament trebuie sa luam in calcul si pretul consultatiilor, al analizelor medicale necesare si al radiografiilor.

In cadrul clincii noastre costul unei restaurari complete cu implant dentar FastSmile Inno pentru toata gura este redus de la 18000 la 14000 Lei pentru mandibula (include 4 implanturi si lucrarea fixa provizorie) si redus de la 22000 la 18000Lei pentru maxilar (include 6 implanturi si lucrarea fixa provizorie). La acest pret se mai adauga costul lucrarilor fixe definitive care porneste de la 16000 lei per arcada.

Va invitam sa consultati lista completa de optiuni si preturi pentru implant dentar toata gura.

Alegeti reabilitarea orala totala cu lucrari fixe pe implanturi si bucurati-va de zambetul obtinut cu o dantura completa pret de o viata intreaga!

Cauta pe site

+