Medic ortodont bun Bucuresti

De ce sa alegi un medic specialist ortodont bun

Cu totii ne dorim un zambet de invidiat, cu dinti sanatosi, drepti si perfect aliniati. Aparatul dentar este cel care ne poate ajuta sa-l obtinem, si desigur, medicul specialist ortodont. Majoritatea persoanelor nu pot face diferenta intre medicul stomatolog  generalist si cel specialist. Asadar, cand vine vorba despre aparate dentare, de ce este necesar sa apelam la un medic specialist ortodont bun? Raspunsul este simplu si are de-a face cu experienta, pregatirea si valoarea medicului.

Ce reprezinta tratamentul ortodontic pentru indreptarea dintilor?

Tratamentul ortodontic presupune utilizarea aparatelor dentare si a altor tehnologii dentare pentru a aplica forte precise care duc la repozitionarea dorita a dintilor. Aceste schimbari imbunatatesc nu numai aspectul fizic,ci si sanatatea si longevitatea dintilor.

Ce presupune specializarea in ortodontie?

Medicul ortodont este un specialist bine pregatit care, dupa terminarea Facultatii de Medicina Dentara urmeaza suplimentar 2 sau chiar 3 ani cursurile unui program de Rezidentiat in Ortodontie. Educatia suplimentara pe care un ortodont o primeste se concentreaza asupra cresterii, dezvoltarii si asupra diagnosticarii si tratarii tuturor tipurilor de malocluzie.

Un alt lucru care diferentiaza un medic ortodont de un medic stomatolog generalist este experienta. Deoarece un ortodont este specializat in indreptarea dintilor si crearea unor zambete impecabile, acesta trateaza sute de cazuri noi pe an, fata de un stomatolog generalist care intalneste doar cateva cazuri pe an. Specializarea suplimentara si experienta il ajuta pe medicul ortodont sa observe cu lejeritate diferenta dintre un caz simplu si unul complex. Mai mult, atunci cand un caz devine provocator, este mult mai pregatit sa gestioneze corect problemele ce pot aparea pe parcurs.

In cele din urma, intervine problema valorii. Bazandu-se pe formarea avansata si pe experienta dobandita pe parcursul anilor, onorariul medicului specialist ortodont este de obicei mai ridicat decat cel al unui medic dentist generalist. Sa ne amintim de vorba ”cât dai, atâta primesti”. Desi poate fi mai accesibil sa va indreptati dintii la un medic dentist generalist, rezultatul poate sa nu fie cel la care v-ati asteptat, iar timpul de tratament poate fi mult mai lung.

Dr. Marian Pantelimon despre cel mai bun si modern tratament ortodontic!

De ce sa apelezi la un medic specialist ortodont bun?

Pentru a obtine o muscatura corecta

Muscatura este un sistem biologic complex. Componentele sale includ 32 de dinti, maxilarul superior si inferior, gingiile si muschii faciali. O muscatura sanatoasa este telul medicului ortodont. Scopul este indeplinit prin pozitionarea corecta a tuturor elementelor pentru o performanta optima.

Pentru a rezolva problemele estetice

Ca pacient, observam ca avem dintii inghesuiti. Medicul ortodont insa observa cauza inghesuitilor dentare in ansamblu. Folosindu-si experienta si pregatirea descopera baza problemei si solutia – una care sa livreze un rezultat sanatos, estetic si de durata.

Pentru tratament potrivit problemei tale

Astazi exista o gama variata de optiuni de tratament, de la aparatele dentare metalice moderne, pana la aparatele dentare linguale si aparatele dentare invizibile. Fiecare dintre ele are o anumita utilitate, iar numai medicul ortodont il poate identifica pe cel care se potriveste. Programeaza un consult la un medic ortodont bun Bucuresti!

Pe perioada tratamentului ortodontic este important sa continuati vizitele la medicul dentist, o data la 6 luni, pentru controalele periodice si igienizari.

Cauta pe site

+