Zirconiul dentar si beneficiile sale

Zirconiul dentar si beneficiile sale: dinti, coroana si implant din zirconiu, pret

Coroanele de zirconiu au devenit mai populare in ultimii ani, din motive bine intemeiate. Sunt extrem de durabile si se potrivesc bine cu aspectul dintilor naturali. Cu toate acestea, majoritatea pacientilor nu stiu prea multe despre acest tip de coroana dentara, iar unii stomatologi ezita sa-l adopte pentru ca prefera materialele cunoscute de multa vreme, cum ar fi portelanul si aurul.

Ce este zirconiul?

Zirconiul dentar este un oxid metalic de culoare alb-pudrat. La fel ca alte materiale comune pentru coroana dentara, este o substanta ceramica. Zirconiul dentar are proprietati similare cu titanul, dar e o alegere mai buna pentru ca nu este reactiv din punct de vedere chimic.

Alte proprietati ale zirconiului dentar

  • culoare naturala, alba
  • duritate mare
  • rezistenta ridicata la fracturare (zirconiul dentar este greu de crapat)
  • rezistenta la uzura si la oxidare
  • nu este supus coroziunii chimice
  • aspect translucid dupa operatiunea de sinterizare (coacere la temperaturi inalte pentru a creste rezistenta si duritatea).

Beneficiile zirconiului dentar

coroana din zirconiuDatorita acestor proprietati, zirconiul dentar ofera numeroase beneficii pacientilor ca material pentru coroane dentare si implanturi, deoarece poate fi usor modificat, remodelat si recolorat, seamana cu smaltul natural al dintilor, rezista la colorare mai bine decat coroanele din ceramica acrilica sau compozita, coroanele de zirconiu sunt biocompatibile (raman in gura mult timp) si rezista bine la diferentele de temperatura.

Zirconiul fiind de aproximativ cinci ori mai puternic decat portelanul, este foarte durabil. Din acest motiv, ar putea fi o alegere mai buna pentru pacientii care au avut probleme cu alte materiale ale coroanei.

Un alt beneficiu pentru coroanele de zirconiu este ca medicii stomatologi le pot face in cabinetul lor. Deoarece coroanele din zirconiu sunt frezate direct din blocuri solide de zirconiu, acestea necesita mai putine echipamente, timp si materiale, asadar medicii stomatologi le pot fabrica intern fara a fi nevoie sa comande coroanele de la un laborator dentar, scurtand timpii de asteptare pana cand lucrarea este gata. In cadrul clinicii Dental Premier beneficiati de protetica computerizata dotata cu cea mai noua tehnologie din domeniu, CEREC 3D CAD/CAM: dinti din zirconiu rapid, sigur si precis!

Daca o comanda trebuie sa treaca printr-un laborator stomatologic, vor dura cateva zile sau saptamani inainte ca coroana terminata sa ajunga la cabinetul stomatologic. In timpul asteptarii, pacientul va trebui sa poarte o coroana temporara. Dupa sosirea coroanei permanente, pacientul trebuie sa se intoarca la dentist pentru o a doua intalnire pentru a se potrivi coroanei.

Ce se poate face din zirconiul dentar?

In primul rand zirconiul se foloseste la coroanele dentare, dar se fabrica si aparate dentare cu zirconiu pentru indreptarea dintilor, este folosit nu doar la coroana unui implant, ci implantul dentar in intregimea lui poate fi facut din zirconiu in loc de titan. Asadar, o lucrare dentara cu zirconiu este o alegere foarte buna pentru repararea dintilor dvs.

Cand este recomandat un implant zirconiu / ceramic?

Implanturile din zirconiu sunt recomandate mai ales pentru dintii din fata, atunci cand este nevoie de o estetica ridicata, transluciditatea caracteristica zirconiului dentar dand un aspect extrem de natural lucrarii finale. Un implant ceramic are o rezistenta mare la coroziune si o atractie bacteriana mai scazuta, dar si un pret mai ridicat.

Cat costa un dinte, coroana sau implant din zirconiu?

Preturile dintilor, coroanelor si implanturilor din zirconiu sunt mai ridicate fata de variantele realizate din alte materiale. In cadrul clinicii noastre beneficiati de cel mai bun raport calitate pret si servicii cu tehnologie de ultima ora. Va invitam sa consultati lista noastra cu preturi pentru implanturi dentare si preturi dinti si coroana dentara din zirconiu.

Cauta pe site

+