coroana dentara metalo-ceramica

Coroana dentara metalo-ceramica

Protetica dentara ofera numeroase variante de restaurare functionala a dintilor grav afectati de carie sau a celor lipsa. Lucrarile protetice realizate cu ajutorul tehnicianului dentar pot fi executate dintr-o gama variata de materiale si combinatii de materiale biocompatibile, cum ar fi metal, ceramica, zirconiu, compozit.

Atunci cand dintele este afectat sever si necesita o restaurare completa, principalul scop este acela de a reda functionalitatea. Pentru pacientii care isi doresc o reabilitare estetica si putin costisitoare, coroanele metalo-ceramice sunt cea mai buna optiune.

Ce este o coroana metalo-ceramica?

coroane metalo ceramiceAcest tip de coroana dentara are o structura metalica, pe care ulterior se adauga stratul de ceramica pentru un aspect apropiat dintelui natural.

Structura metalica este subtire, dura si se potriveste perfect pe amprenta dintelui slefuit. Aceasta este realizata dintr-un aliaj de metale compatibile cu ceramica dentara. Stratul de ceramica aplicat este de obicei de 1,5mm – 2 mm si este suficient de rezistent pentru a suporta fortele produse in timpul masticatiei.

Cand sunt recomandate coroanele metalo-ceramice?

In cazul pacientilor care sufera de bruxism si au un istoric de abrazare a dintilor, poate fi o adevarata provocare realizarea unei restaurari protetice estetice. Coroana ceramica integrala sau coroana din zirconiu risca sa se fractureze in aceste situatii. De aceea, coroanele metalo-ceramice reprezinta cea mai buna solutie, riscul de fracturare fiind foarte mic.

Avantajele coroanei metalo-ceramice

  • Rezistente si durabile. Datorita structurii din aliaj metalic, coroanele metalo-ceramice sunt foarte rezistente, putand sustine cu usurinta fortele masticatorii. Acestea pot fi utilizate cu succes in cazul dintilor frontali sau a molarilor.
  • Arata ca un dinte natural. Aceste coroane dentare pot fi realizate intr-o varietate de nuante foarte apropiate de dintii pacientului
  • Pret mai mic fata de coroanele integrale din ceramica, ceramica pe zirconiu sau integral din zirconiu

Dezavantajele coroanei metalo-ceramice

  • Necesita slefuire extensiva. Din cauza structurii metalice, medicul dentist este nevoit sa indeparteze o suprafata mult mai mare din dintele natural pentru a face loc coroanei dentare.
  • Pot fi deosebite de dintele natural. Desi nuanta aleasa poate fi cea a dintelui natural, coroana metalo-ceramica este opaca.
  • Pot fi usor observate. Dupa o perioada de timp, in jurul coroanei, la baza gingiei, se poate observa o linie neagra din cauza metalului.

Cat costa o coroana dentara metalo-ceramica?

Pretul coroanei metalo-ceramice este in general mai mic decat cel al coroanei integral ceramice. In cadrul clinicii stomatologice Dental Premier beneficiati de cel mai bun raport calitate/pret pentru coroanele dentare. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru coroana dentara metalo-ceramica.

Cauta pe site

+