Dinti din portelan sau zirconiu

Coroana dentara ceramica versus coroana dentara din zirconiu – Dinti din portelan sau zirconiu?

Succesul unei restaurari dentare protetice depinde de o multitudine de factori, cum ar fi materialul utilizat, proprietatile acestuia, textura, culoarea si transparenta. Cele mai raspandite coroane dentare sunt in general cele metalo-ceramice datorita rezistentei sporite si a raportului optim calitate-pret. Totusi, datorita cerintelor estetice ale pacientilor, dintii/coroanele din zirconiu si portelan au inceput sa fie din ce in ce mai cautati(e). Dinti din zirconiu sau dinti din portelan/ceramica? Care este cea mai buna coroana dentara? Dar sa le luam pe rand si sa vedem care sunt diferentele, avantajele si dezavantajele fiecarui tip in parte.

Dinti / coroana din zirconiu

dinti coroana din zirconiuAvantajele coroanei/dintilor din zirconiu

Cel mai mare avantaj al coroanelor din zirconiu il reprezinta rezistenta. Duritatea materialului face ca acest tip de coroana dentara sa fie potrivit atat pentru dinti, cat si pentru molari, putand sa reziste unor forte foarte mari. Mai mult, pot rezista in timp la fel de mult ca cele metalo-ceramice. Spre deosebire de coroanele metalo-ceramice, zirconiul dentar este un material biocompatibil, care nu influenteaza corpul in niciun fel.

Dezavantajele dintilor/coroanelor din zirconiu

Unul dintre dezavantajele coroanelor din zirconiu este apectul opac. Astfel, coroanele arata mai putin natural si pot fi deosebite de un dinte natural. Acest lucru este valabil in special in cazul coroanelor integral zirconiu.

Din cauza faptului ca sunt foarte dure, coroanele din zirconiu pot cauza abrazarea dintilor opusi restaurarii protetice.

Dinti/coroana integral ceramica/portelan

dinti din portelan coroana ceramicaAvantajelele coroanei realizata integral din ceramica/portelan

Coroanele integral ceramice sau portelan sunt utilizate pentru estetica superioara si rezistenta in timp a restaurarii. Acest tip de coroana se apropie cel mai mult de apectul natural al dintelui si este utilizat in general pentru dintii frontali, dar poate fi utilizat cu succes si in cazul molarilor. Ceramica este un material biocompatibil, astfel incat nu creeaza reactii adverse sau alergii.

De cele mai multe ori, coroanele integral ceramice pot fi realizate chiar in cabinetul stomatologic, intr-o singura sedinta, cu ajutorul tehnologiei Cerec Cad/Cam.

Dezavantajele dintilor/coroanelor integral ceramice/portelan

Desi pot fi utilizate si in cazul molarilor, ceramica nu este indicata in cazul pacientilor care sufera de bruxism. In timp, coroana se poate crapa sau ciobi din cauza fortelor la care este supusa. In general, din cauza esteticii superioare pe care o ofera, coroanele integral ceramice pot avea un pret mai ridicat.

Concluzie – dinti/coroana din zirconiu sau dinti/coroana ceramica/portelan?

Atat dintii/coroanele din zirconiu, cat si coroanele din ceramica prezinta numeroase avantaje si dezavantaje. Cea mai potrivita varianta de restaurare protetica pentru unul sau mai multi dinti va fi aleasa impreuna cu medicul protetician in functie de cazul si nevoile fiecarui pacient.

Cat costa un dinte/o coroana ceramica versus pretul dintilor/coroanei din zirconiu?

Pretul dintilor/coroanelor integral ceramice este mai ridicat decat pretul coroanelor realizate integral din zirconiu. In cadrul clinicii stomatologice Dental Premier beneficiati de coroane dentare realizate sigur, rapid si precis cu tehnologie de ultima generatie CEREC 3D Cad/Ca, si de experienta vasta a medicilor proteticieni in restaurari dentare complexe, functionale, durabile si estetice la cel mai bun pret. Va invitam sa consultati lista noastre de preturi pentru dinti/coroane integral ceramice sau zirconiu.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cauta pe site

+