aditie de os

Aditie de os

Pentru persoanele care au pierdut unul sau mai multi dinti, solutia cea mai sigura de reabilitare a danturii este prin implant dentar. Acesta arata si se comporta exact ca un dinte natural. Totusi, atunci cand luati in considerare inserarea unui implant dentar, trebuie sa aveti mai multe aspecte in vedere, printre care si starea osului maxilar sau mandibular, pentru a sti daca este nevoie de o aditie osoasa.

Atunci cand pierdem un dinte, osul care inconjura dintele incepe sa se resoarba. Acest proces de resorbtie osoasa poate sa apara si in cazul parodontozei. In timp, pierderea osului modifica trasaturile fetei, ducand la un aspect imbatranit si totodata la imposibilitatea restaurarii cu ajutorul implantului dentar.

Implantul dentar este o radacina artificiala care se insereaza in os. Calitatea si cantitatea osului este esentiala in acest caz pentru un tratament stomatologic de succes. In cadrul consultatiei initiale, medicul specialist chirurgie orala si implantologie analizeaza pe baza unui Computer Tomograf dentar starea osului nativ. In cazul in care acesta nu este suficient, se poate apela la operatia de aditie de os sau augmentare osoasa.

Ce reprezinta aditia de os sau augmentarea osoasa?

aditie ososa pentru implant dentarAditia de os reprezinta manopera chirurgicala prin care medicul chirurg mareste volumul osos din zona in care se doreste a fi inserat implantul dentar. Aceasta se poate realiza fie prin adaugarea de os recoltat chiar de la pacient, fie cu ajutorul unui substitut artificial.

Interventia este simpla si deloc dureroasa. O incizie este realizata la nivelul gingiei pentru a expune osul maxilar. Peste acesta se adauga materialul de aditie care va crea noi celule osoase. Materialul de aditie poate avea diverse forme, pulbere, granule sau chiar bloc. Peste acest material se aplica o membrana de colagen care ajuta la crearea noului os.

In unele cazuri, in care defectul osos este foarte mic, aditia de os se poate realiza in aceeasi sedinta cu inserarea implantului. Aceasta decizie este luata de catre medicul specialist care va efectua interventia. Aditia de os va ajuta la crearea unei baze solide pentru implantul dentar.

Cand este utila aditia osoasa?

Operatia de aditie de os poate fi utila in urmatoarele cazuri:

  • Pentru a salva un dinte – In cazul bolii parodontale avansate, pierderea osoasa poate duce la mobilitatea dintilor si la riscul pierderii acestora. Pentru a-i salva, osul din jur poate fi regenerat cu ajutorul aditiei de os. Astfel acesta poate asigura din nou suport dintilor si stabilitate.
  • Pentru a insera un implant dentar – Implantul dentar inlocuieste radacina unui dinte in os. Pentru o interventie de succes este necesar ca osul sa aiba un anumit volum si densitate. In cazul in care defectul osos nu permite inserarea implantului, aditia de os este solutia pentru un tratament de succes.

Dupa realizarea aditiei de os este necesara o perioada de recuperare pe o durata de cateva luni inainte de a insera un implant dentar. In aceasta perioada materialul de aditie lucreaza, creand noi celule osoase si un teren stabil pentru viitoarea reabilitare dentara. Pacientii care beneficiaza de aceasta interventie trebuie sa respecte o serie de indicatii pentru a evita un esec prin respingerea aditiei osoase. In anumite cazuri pot aparea umflaturi sau invinetiri in zona respectiva.

Aditie de os pret

Pretul operatiei de augmentare osoasa dentara este compus din manopera si materialul de aditie osoasa, care poate sa difere cantitativ in functie de caz. Afla aici cat costa operatia de aditie de os!

Cauta pe site

+