sinus lift

Sinus lift extern

In urma pierderii dintilor, osul maxilarului superior incepe sa se resoarba, in special in zonele laterale, ducand la expansiunea membranei sinusale. In unele cazuri, osul poate ajunge la grosimea de 1-2mm, ceea ce face imposibila inserarea unui implant dentar. Este astfel necesara o interventie de aditie osoasa, realizata prin sinus lift extern.

Ce reprezinta operatia de sinus lift extern?

Interventia de sinus lift extern se realizeaza sub anestezie locala si presupune in primul rand crearea unei ferestre in zona laterala a maxilarului, pentru a descoperi membrana sinusala. Membrana este ridicata usor cu ajutorul unor instrumente speciale, pentru a nu risca degradarea sa.

Materialul de aditie osoasa este apoi introdus prin fereastra sub membrana sinusala. Acesta poate fi os recoltat de la pacient sau se poate utiliza o xenogrefa, os artificial. Pentru un rezultat de succes este important ca pacientul sa nu prezinte infectii ale sinusului.

In ce situatii se utilizeaza procedura de sinus lift extern:

  • In cazul resorbtiilor osoase provocate de pierederea dintilor
  • In cazul pierderii osului din cauza problemelor parodontale
  • Atunci cand osul are o grosime mai mica de 7 mm

In functie de cantitatea de os existenta anterior interventiei, implanturile dentare pot fi inserate in aceeasi sedinta sau se asteapta 6 luni pentru ca noul os sa se formeze. Dupa inserarea implanturilor urmeaza o perioada de vindecare si inserare a implanturilor dentare de 4-6 luni. Vindecarea poate fi accelerata cu ajutorul tehnologiei PRGF.

Cat costa interventia de sinus lift extern?

Operatia de sinus lifting extern este mai dificila si prin urmare costa mai mult decat procedura de sinus lift intern. Afla aici cat costa operatia de sinus lift extern!

Cauta pe site

+