Punte dentara pret dinti

Calcul pret punte dentara: 1 dinte, 2 dinti, 3 dinti, 4 dinti, 5 dinti, 6 dinti sau totala

In acest articol ne propunem sa prezentam o formula generala de calcul a pretului pentru o punte dentara cu 1 dinte, 2 dinti, 3 dinti, 4 dinti, 5 dinti, 6 dinti sau totala.

Puntea dentara reprezinta o lucrare protetica fixa utilizata pentru restaurarea unor dinti lipsa sau pentru protejarea sau remodelarea unor dinti afectati in mod considerabil. Descoperiti mai multe informatii despre diferitele tipuri de punti dentare.

Cum se calculeaza pretul unei punti dentare?

Pentru a estima pretul unei punti dentare avem nevoie de mai multe informatii:

  • cati dinti trebuie sa inlocuiasca sau sa acopere puntea
  • ce elemente de sprijin avem
  • din ce material se realizeaza coroanele dentare care alcatuiesc puntea

Cea mai intalnita forma de punte dentara este cea formata din 3 coroane dentare unificate care inlocuieste 1 dinte sau 3 dinti lipsa, utilizand dintii existenti aI pacientului sau implanturi.

Formula generala de calcul al pretului unei punti dentare

Daca tinem cont de toate elementele implicate in realizarea unei punti dentare, putem schita o formula generala de calcul al pretului pentru o punte dentara care inlocuieste sau protejeaza un numar de dinti.

Punte dentara pret = 1. pret coroane dentare unificate in punte + 2. pret manopere elemente de tip stalpi de sprijin pentru lucrarea dentara

1. Pretul coroanelor dentare unite intr-o punte dentare este determinat direct de tipul materialelor utilizate pentru realizarea lucrarii dentare: compozit, ceramica, zirconiu etc.

2. Pretul elementelor de sprijin este dat de tipul elementului de sprijin, care poate fi un dinte natural al pacientului sau un implant dentar, in functie de situatie.

Exista situatii in care puntile dentare se pot sprijini pe diferite tipuri de elemente, atat pe dintii naturali ai pacientului, cat si pe implanturi, rezultatul final fiind cel mai important.

Tipul materialelor din care se realizeaza o punte dentara este influentat de localizarea dintilor care trebuie protejati sau inlocuiti. Astfel, pentru dintii vizibili din fata se recomanda utilizarea unor materiale care confera un aspect cat mai aproape de natural, cum ar fi ceramica integrala sau pe zirconiu.

Pentru partea din spate, unde fortele masticatorii sunt foarte mari, se recomanda utilizarea unor materiale care confera rezistenta si durabilitate, cum ar fi zirconiul.

De aici pot rezulta si preturi diferite pentru punti dentare cu acelasi numar de coroane unificate.

Calcul pret pentru o punte dentara cu 3 dinti

Formula de calcul al pretului pentru o punte dentara formata din 3 coroane dentare unificate care protejeaza sau inlocuieste 3 dinti va tine cont de tipul stalpilor de sustinere. In cazul unei punti dentare cu 3 dinti, acesti stalpi pot fi:

  • 2 dinti naturali ai pacientului, vecini cu dintele lipsa
  • 1 dinte natural si un implant dentar
  • 2 implanturi dentare

Tinand cont de cele spuse mai sus, formula de calcul pentru o punte dentara din 3 dinti este:

Pret punte dentara 3 dinti = pretul manoperei elementelor de sustinere + pretul celor 3 coroane dentare unificate in lucrarea protetica.

In cazul elementului de sustinere de tip implant dentar, pretul acestuia este dat de costul implantului propriu-zis + manopera de inserare a acestuia.

Daca stalpul de sustinere este un dinte natural al pacientului, pretul acestuia este  dat de manopera realizata prin tratament endodontic pentru devitalizarea dintelui + manopera de slefurire a acestuia, in vederea atasarii prin cimentare a puntii dentare.

Costul celor 3 coroane dentare unificate in puntea care inlocuieste 3 dinti este dat de pretul materialelor din care sunt realizate: compozit, ceramica, zirconiu etc.

Punte dentara 3 dinti
Punte dentara 3 dinti sprijinita pe 2 dinti naturali ai pacientului
Punte dentara 3 dinti sprijinita pe 2 implanturi dentare
Punte dentara 3 dinti sprijinita pe 2 implanturi dentare

Video punte dentara 3 coroane pe 2 dinti existenti sau 2 implanturi

Calcul pret pentru o punte dentara cu 4 dinti

Formula de calcul al pretului pentru o punte dentara formata din 4 coroane  unificate care protejeaza sau inlocuieste 4 dinti va tine de asemenea cont de tipul elementelor de sustinere. In cazul unei punti dentare cu 4 dinti, elementele de sustinere pot fi:

  • 2 dinti naturali ai pacientului, vecini cu dintii lipsa
  • 1 dinte natural si un implant dentar
  • 2 sau 3 implanturi dentare
  • etc

Astfel, formula generala de calcul a pretului pentru o punte dentara formata din 4 dinti ar fi:

Pret punte dentara 4 dinti = pretul manoperei stalpilor de sustinere + pretul celor 4 coroane unificate in lucrarea protetica fixa.

Si aici, in cazul stalpului de sustinere tip implant dentar, pretul acestuia este dat de costul implantului propriu-zis + manopera de inserare a acestuia.

La fel, daca elementul de sustinere este un dinte existent al pacientului, pretul acestuia este dat de costul tratamentului endodontic realizat pentru devitalizarea dintelui + manopera de slefuire a acestuia, in vederea fixarii prin cimentare a puntii dentare din 4 dinti.

Costul celor 4 coroane unificate in puntea dentara care inlocuieste 4 dinti este dat de pretul materialelor din care sunt realizate: compozit, ceramica, zirconiu etc.

Punte dentara din 4 dinti sprijinita pe 2 dinti
Punte dentara din 4 dinti sprijinita pe 2 dinti existenti ai pacientului
Punte dentara 4 dinti sprijinita pe 3 implanturi
Punte dentara 4 dinti sprijinita pe 3 implanturi
Pret punte dentara 4 coroane cu 3 implanturi
Punte dentara 4 coroane cu 3 implanturi - fixare prin insurubare

Calcul pret punte dentara 5 dinti

Formula de calcul al pretului pentru o punte dentara formata din 5 coroane  unificate care protejeaza sau inlocuieste 5 dinti va tine din nou cont de tipul stalpilor de sustinere. In cazul unei punti dentare cu 5 dinti, elementele de sustinere ar putea fi, de exemplu:

  • 3 dinti existenti ai pacientului
  • 1 dinte existent si 2 implanturi
  • 2 dinti existenti si 1 implant
  • 3 implanturi dentare

Astfel, formula generala de calcul a pretului pentru o punte dentara formata din 5 dinti ar fi:

Pret punte dentara 5 dinti = pretul manoperei stalpilor de sustinere + pretul celor 5 coroane dentare unificate in lucrarea protetica.

Si in acest caz, pentru elementul de sustinere de tip implant pretul este dat de costul implantului propriu-zis + manopera de inserare a acestuia.

La fel, daca elementul de sustinere este un dinte existent al pacientului, pretul acestuia este dat de pretul tratamentului endodontic realizat pentru devitalizarea dintelui + manopera de slefuire a acestuia, in vederea atasarii prin cimentare a puntii dentare realizata din cele 5 coroane lipite.

Evident, si aici costul celor 5 coroane lipite in lucrarea dentara care inlocuieste 5 dinti este dat de pretul materialelor din care sunt realizate: compozit, ceramica, zirconiu etc.

Punte dentara 5 dinti fixata pe 3 implanturi
Punte dentara 5 dinti fixata pe 3 implanturi
Punte dentara din 5 coroane unificate atasata la 3 implanturi
Punte dentara din 5 coroane unificate atasata la 3 implanturi

Calcul pret punte dentara 6 dinti

Formula de calcul al pretului pentru o punte dentara formata din 6 coroane  unificate care protejeaza sau inlocuieste 6 dinti va tine din nou cont de tipul stalpilor de sustinere.

In cazul unei punti dentare cu 6 dinti, elementele de sustinere ar putea fi dinti existenti ai pacientului sau implanturi dentare, ori o combinatie intre cele doua.

Numarul stalpilor de sustinere poate varia in functie de starea de sanatate a dintilor existenti si/sau de situatia osului pacientului, in cazul sustinerii prin implanturi.

Pret punte dentara 6 dinti = pretul manoperei stalpilor de sustinere + pretul lucrarii protetice realizata din 6 coroane unificate.

 

Punte dentara 6 dinti
Punte dentara 6 dinti

Calcul pret punte dentara 2 dinti – inlocuieste 1 dinte lipsa

In cazul unei punti dentare formata din 2 coroane, dintre care una se sprijina pe 1 dinte existent al pacientului, iar cealalta inlocuieste un dinte lipsa (atasta in extensie), formula de calcul al pretului este:

Pret punte dentare 2 dinti / 1 dinte = 1. pretul tratament endodontic pentru devitalizarea dintelui stalp + 2. pretul lucrarii protetice realizata din 2 coroane unificate.

1. Pretul tratamentului endodontic este influentat de tipul dintelui care trebuie devitalizat (scoaterea nervului): monoradicular, pluriradicular.

2. Pretul puntii din 2 coroane este influentat de materialul din care sunt realizate acestea: compozit, ceramica, zirconiu etc.

Acest tip de punte se mai numeste si punte Cantilever.

Punte dentara 2 dinti sprijinita pe 1 dinte
Punte dentara 2 dinti sprijinita pe 1 dinte existent al pacientului

Calcul pret punte dentara totala pe implanturi

In cazul unei punti dentare totale, care inlocuieste toti dintii lipsa de pe o arcada dentara, pretul este dat de numarul implanturilor necesare fixarii acesteia si de costul lucrarii protetice realizata din 10 sau 12 coroane unificate.

Pret punte dentare totala  = 1. pretul implanturilor dentare  + 2. pretul lucrarii protetice realizata din 10-12 coroane unificate.

1. Pretul implanturilor dentare este dat evident de marca si numarul acestora. De regula, se utilizeaza 6 implanturi (sistem All-on-6) pentru fixa o punte la arcada superioara (maxilar) si 4 implanturi (sistem All-on-4) pentru fixarea puntii la arcada inferioara (mandibula).

2. Pretul unei punti totale din 10-12 coroane dentare unificate este influentat de materialul din care sunt realizate acestea: compozit, ceramica, zirconiu, ceramica pe suport de zirconiu etc.

Va invitam sa analizati oferta noastra completa de preturi pentru lucrari dentare fixe pe 4 si 6 implanturi.

Punte dentara totala
Punte dentara totala

Concluzie pret punte dentara

Pretul unei punti dentare este influentat de mai multi factori, dintre care enumaram numarul coroanelor care alcatuiesc puntea, tipul elementelor de sustinere ale puntii si materialele din care este realizata.

Din punct de vedere financiar, evident, cea mai ieftina varianta de punte dentara este cea in care elementele de sustinere sunt dintii existenti ai pacientului. Totusi, aceasa varianta nu este cea recomandata de catre specialistii clincii noastre, daca va doriti rezultate functionale, estetice si durabile pe termen lung.

Pentru a afla cu exactitate ce punte dentare se potriveste cel mai bine bugetului si situatiei dvs. va rugam sa ne transmiteti o radiografie panoramica sau un CT dentar total. Specialistii nostri va vor realiza un plan de tratament complet personalizat cu variante de punti si costurile aferente realizarii acestora.

Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru implanturi si punti dentare totale si lista de preturi pentru protetica dentara.

Cauta pe site

+