coroana dentara pe implant

Coroana dentara pe implant

Implanturile dentare sunt cea mai buna solutie pentru inlocuirea dintilor lipsa. In multe feluri, implanturile dentare cu coroane au schimbat semnificativ optiunile care va sunt disponibile in cazul in care prezentati dinti lipsa. Iata cateva lucruri de stiut despre implanturi dentare si coroane.

Ce este un implant dentar?

implanturi dentareUn implant dentar este o radacina artificiala a dintilor. Seamana cu un surub mic, care este introdus in osul maxilarului, unde se afla dintele lipsa. Este folosit pentru a tine un dinte fals sau o coroana care va arata si va functiona ca un dinte de inlocuire. Implanturile dentare trebuie instalate de catre un chirurg dentar si este o procedura relativ obisnuita.

Ce este o coroana dentara?

coroana dentaraO coroana dentara este un capac pe care dentistul il pune peste un dinte sau implant prin cimentare sau insurubare pentru a-l ajuta sa arate ca un dinte normal. Coroanele dentare nu sunt utilizate exclusiv pentru implanturi. Este o masura de restaurare folosita si pentru cavitatile mari si canalele radiculare. In functie de materialul utilizat, este posibil sa trebuiasca inlocuita coroana de pe implant la un moment dat, dar nu se inlocuieste implantul dentar.

Tipuri de coroane dentare pe implant

coroana cimentata versus insurubata pe implant

Dupa modul de atasare coroanele pe implant sunt de doua tipuri:

  • cimentate pe implant
  • insurubate pe implant

Avantajele coroanei dentare insurubate pe implant

  • Este o coroana exacta
  • Este mai estetica
  • Foloseste sisteme prefabricate (deci erorarea umana este eliminata)
  • Permite o igienizare periodica la cabinetul stomatologic multa mai facila si mai sigura pentru stabilitatea implanturilor, avand in vedere ca se scoate foarte usor prin desurubare

Dezavantajele coroanei dentare cimentate pe implant

  • La igienizarea periodica de 6-12 luni din cabinet, aceste lucrari protetice se scot mai greu (necesita tragerea lor), lucru care este neplacut pentru pacient si in acelasi timp poate afecta stabilitatea implanturilor
  • Se pot decimenta partial si pot sa se miste, iar astfel sa afecteze implanturile

Singurul avantaj al coroanei dentare cimentate pe implant este un pret mai redus fata de coroana insurubata.

Cand poate fi preferata totusi coroana cimentata pe implant fata de cea insurubata?

O coroana cimentata pe implant poate fi de preferat atunci cand nu exista spatiu suficient intre arcade care sa permita atasarea unei coroane insurubate.

Avantajele si dezavantajele coroanelor pe implant

Beneficiile unei coroane dentare pe implant

Coroana dentara pe implant dentarImplanturile dentare sunt considerate permanente. Coroana pe implant arata si functioneaza ca un dinte natural. Veti putea manca si zambi ca si cum dintele ar fi natural. Coroana pe implant poate pastra distantarea dintilor, deoarece dintii din jur nu se vor deplasa si nici nu vor scadea fata dupa pierderea unuia.

Ca solutie permanenta, implanturile dentare ar trebui sa tina toata viata. Multe alte proceduri stomatologice dureaza doar 10-15 ani. Acest lucru inseamna ca veti cheltui mai multi bani pentru alte tipuri de lucrari de restaurare dentara, daca optati pentru alte solutii.

Dezavantaje coroane dentare pe implanturi: durata, costuri

Implanturile dentare sunt destul de costisitoare in comparatie cu alte proceduri dentare de restaurare, cum ar fi o punte dentara sau o proteza dentara. In functie de complexitatea cazului si de chirurgul oral pe care il utilizati, un implant dentar cu coroana ar putea costa mii de lei. In plus, in cazul implanturilor dentare clasice, reconstructia dintilor lipsa cu coroane dentare necesita mai mult timp si mai multe programari pentru ca este putin probabil ca intregul proces sa fie finalizat in doar cateva vizite la clinica stomatologica. Gingia are nevoie de timp pentru a se vindeca intre diferite faze ale procesului de tratament. Totusi, in cadrul clinicii noastre se realizeaza coroane dentare pe implanturi dentare cu incarcare imediata (implanturi Bredent, implanturi INNO si implanturi Nobel Biocare), astfel incat pacientul poate beneficia de dinti ficsi in doar 24 de ore, putand sa se bucure de un zambet complet pe toata durata tratamentului.

Care este diferenta dintre o coroana dentara pe implant si o punte dentara?

punte dentara clasica versus coroana dentara pe implant

Coroana dentara pe implant este o optiune excelenta pentru inlocuirea unui singur dinte. Indiferent daca suferiti de pierderi de dinti din cauza unei leziuni sau de la cariile dentare, utilizarea unei coroane pe implant poate inlocui cu succes doar un singur dinte. Alte proceduri implica modificarea unor dinti apropiati. Vezi diferenta dintre implantul dentar si puntea dentara!

Daca ceilalti dinti sunt sanatosi si nu necesita niciun tratament stomatologic, o coroana pe implant dentar va poate asigura o solutie perfecta pe termen nelimitat.

Cat costa o coroana dentara pe implant?

Pretul unei coroane dentare pe implant este mai ridicat mai ales datorita costului aferent implantului dentar. Altfel costul unei coroane dentare propriu-zise pe implant este similar cu pretul unei coroane clasice care se ataseaza pe radacina unui dinte existent. Preturile coroanelor dentare sunt influentate de asemenea de materialele din care sunt realizate: ceramica, compozit, zirconiu etc. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru coroane dentare pe implanturi de cea mai buna calitate!

Cauta pe site

+