proteza dentara pe miniimplanturi

Proteza dentara pe mini-implanturi

Multi oameni pierd unul sau mai multi dinti din gura. Dintii se pot pierde ca urmare a cariilor dentare, a leziunilor traumatice ale regiunii faciale sau prin extractie din cauza dificultatilor inerente cu dintele.
Implanturile dentare si protezele fixe pe implanturi reprezinta unele dintre cele mai eficiente metode de inlocuire ale dintilor lipsa, deoarece ofera o solutie permanenta care functioneaza aproape ca un dinte real.

Exista doua tipuri principale de implanturi dentare disponibile pentru pacienti: implanturi traditionale si mini-implanturile dentare. Implanturile dentare cu diametru mic sau mini-implanturile au fost utilizate cu succes pentru a sprijini protezele dentare fixe si detasabile. Aceste mini-implanturi sustin aproximativ de doua ori forta pe milimetru patrat de os fata de implantul traditional, si acest lucru ar trebui abordat in timpul planificarii tratamentului, pentru ca mandibula suporta forte mai mari de apasare si masticatie decat maxilarul.

Care este diferenta dintre mini-implanturi si implanturile dentare traditionale?

miniimplantur dentar versus implant traditionalDupa cum sugereaza si numele lor, mini-implanturile dentare sunt mai mici si sunt proiectate in mod tipic pentru a fi folosite ca doua piese, deoarece ancora este combinata cu bontul, iar coroana dentara este plasata pe stalpul de ridicare.

Care este diferenta dintre un mini-implant dentar si un implant dentar clasic?
Diferenta majora dintre implanturile dentare traditionale si mini-implanturi este faptul ca ultimele au aproximativ jumatate din diametrul celor traditionale.

Aceasta inseamna ca doua mini-implanturi sunt folosite pentru a oferi acelasi suport ca un singur implant traditional.

Dezavantajele miniimplanturilor? Pacientii cu mini-implanturi vor avea nevoie de timpi de vindecare mai lungi, din cauza distributiei diferite a greutatii. Totusi, in cadrul clinicii noastre pacientii se pot bucura de o vindecare accelerata gratie tehnologiei de ultima ora PRGF-ENDORET.

Care sunt avantajele mini-implanturilor dentare?
Principalul avantaj al mini-implanturilor este faptul ca pot fi utilizate la indivizi cu atrofie osoasa accentuata, astfel incat acestia pot beneficia de o proteza dentara fixata in astfel de implanturi.

Protezele dentare fixe pe mini-implanturi

proteza dentara pe miniimplanturi
proteza dentara pe miniimplanturi

Protezele dentare fixe suportate de mini-implanturi in mandibula rezista mai multi ani, pacientul nu mai necesita folosirea unui adeziv special pentru ca proteza sa stea fixa, masticatia se desfasoara normal iar gradul de confort este marit. Stomatologul stabileste pasii de urmat si daca sunteti un pacient pentru care o proteza dentara fixa pe mini-implanturi este solutia ideala, veti urma tratamentul care nu va dura mai mult de cateva zile.

Singura modalitate de a decide ce tip de implant va este potrivit, este sa va consultati cu un medic stomatolog cu experienta. Luati legatura cu medicul dv. pentru a programa o consultatie si veti beneficia de cele mai recente tehnici de restaurare pentru un zambet functional si frumos.

Cat costa o proteza pe mini-implanturi?

Evident ca pretul unei proteze pe mini-implanturi este in functie de tipul de mini-implant folosit, de numarul de miniimplanturi necesare si de calitatea materialelor din care este confectionata partea protetica. Va invitam sa consultati lista de preturi pentru proteze pe miniimplanturi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cauta pe site

+