Protetica dentara computerizata CEREC Cad/Cam

Protetica dentara computerizata – Coroane ceramice CEREC 3D Cad/Cam

Coroanele dentare au rolul de a acoperi un dinte, ce a suferit ca urmare a unor carii si traume dentare (fisuri, fracturi) sau pur si simplu pentru o imbunatatire a esteticii. Ele pot fi realizate clasic, cu ajutorul unui tehnician dentar, fapt ce implica un numar mai mare de sedinte la medicul stomatolog, sau utilizand tehnologia CAD-CAM, pe care o regasim in sitemul CEREC.

Ce este sistemul CEREC 3D Cad/Cam?

Acesta este compus dintr-un scanner intraoral, ce are rolul de a amprenta digital arcadele dentare, o unitate de frezare, care utilizand niste blocuri din diferite materiale va freza viitoarea coroana dentara si un cuptor, cu ajutorul caruia se vor finaliza coroanele din ceramica si zirconiu.

Cand se poate utiliza CEREC Cad/Cam?

Cu ajutorul sistemului CEREC, putem realiza coroane atat pe dintii existenti ai pacientului cat si pe implanturi dentare. Acestea pot avea rolul de coroane provizorii, in momentul in care se foloseste PMMA ( polimetilmetacrilat ) sau coroane definitive, cand vine vorba de ceramica presata (EMAX) sau zirconiu.

Dupa ce medicul a pregatit dintele prin slefuire, va scana ambele arcade dentare si va incepe sa realizeze designul viitoarei coroane. Cand aceasta etapa este finalizata, urmeaza partea de frezare. Daca coroana este provizorie, dupa frezare este pregatita pentru a fi fixata in cavitatea bucala. Cand folosim ceramica sau zirconiu, mai avem nevoie de o etapa in cuptor pentru a finaliza coroana.

Avantajele sistemului CEREC

Ca si avantaje, sistemul CEREC permite o inregistrare exacta a arcadelor dentare ce va rezulta intr-o precizie crescuta a viitoarelor coroane, dar si un timp de lucru scurt, permitand realizarea coroanelor in una sau doua sedinte, astfel timpul petrecut de pacient in cabinetul stomatologic va fi mai mic iar comfortul si calitatea lucrarii vor fi mai mari.

Beneficiile coroanelor dentare CEREC

  • Procesul de realizare este mult mai simplu, mai rapid si foarte precis
  • Pacientul nu mai este nevoit sa treaca prin etapa de amprentare traditionala, deloc confortabila
  • Timp redus – se realizeaza intr-o singura sedinta!
  • Coroanele integral ceramice arata si se comporta exact ca un dinte natural
  • Materialul ceramic este perfect adaptat la culoarea danturii pacientului si 100% biocompatibil
  • Tehnologia 3D permite potrivirea perfecta a coroanei cu restul dintilor, cu muscatura si cu linia gingiei

Cat costa o coroana dentara CEREC?

Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru protetica computerizata si coroane dentare CEREC Cad/Cam.

Apeleaza cu incredere la unul dintre specialistii nostri in protetica computerizata si obtine rapid un zambet cu aspect natural! Programeaza o consultatie! 

Cauta pe site

+