Care sunt specializarile in stomatologie

Care sunt specializarile in stomatologie

In cadrul unei clinici stomatologice exista o intreaga echipa de medici dentisti specialisti, care se ocupa de sanatatea dumneavoastra dentara. Tratarea cariilor, alinierea dintilor, inserarea implanturilor, pentru fiecare exista un alt specialist. Cum stim pe care sa il alegem?

Medicul stomatolog generalist

Acest medic stomatolog are ca principal scop mentinerea sanatatii dumneavoastra orale. El pune diagnosticul si trateaza cazurile minore si moderate.

Medicul specialist endodont

Endodontul este medicul stomatolog specializat in tratarea canalelor radiculare, atunci cand caria dentara a avansat prea mult. Aceasta procedura presupune curatarea si indepartarea pulpei afectate din interiorul dintelui, iar apoi obturarea dintelui. Tratamentul endodontic poate salva dinti care altfel ar trebui extrasi.

Medicul specialist ortodont

Acest specialist se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratarea neregulilor dentare, cum ar fi malocluzia si inghesuirile dentare. Ortodontul utilizeaza dispozitive si aparate dentare pentru a corecta ocluzia si alinierea necorespunzatoare a dintilor si pentru a imbunatati estetic, dar si functional zambetul.

Medicul specialist chirurgie orala

Specialistul in chirurgie orala realizeaza toate manoperele chirurgicale necesare in cadrul tratamentului dentar, cum ar fi extractiile molarilor de minte si inserarea de implanturi dentare. Acest specialist utilizeaza analizele radiologice, radiografie sau Computer tomograf pentru a stabili starea osului maxilar si pozitia de inserare a implanturilor dentare.

Medicul specialist pedodont

Medicul pedodont este specializat in tratarea problemelor dentare in randul copiilor. Acestia realizeaza aceleasi manopere ca medicul dentist generalist, dar prin pregatirea sa, poate gestiona corespunzator situatiile speciale intalnite in tratarea copiilor.

Medicul specialist parodontolog

Parodontologul este specialistul care se ocupa cu preventia, diagnosticare si tratarea afectiunilor care pot aparea la nivelul tesuturilor moi, cum sunt gingivita si boala parodontala. Vizita la medicul parodontolog te poate ajuta sa iti salvezi dantura!

Medicul specialist protetician

Medicul protetician este specializat in reabilitarea danturii sau in restaurarea protetica a dintilor naturali. Acest specialist realizeaza coroane dentare, incrustatii, punti dentare sau proteze fixe/mobile pentru a va restaura zambetul. Tot el este implicat alaturi de medicul specialist in chirurgie orala si implantologie dentara si in procesul de restaurare prin implanturi dentare.

De ce sa alegeti clinica noastra stomatologica?

La Dental Premier gasesti toate serviciile de care aveti nevoie intr-un singur loc, de la stomatologie generala pana la manopere de chirurgie orala si radiologie digitala, pentru a-ti eficientiza timpul. In plus, echipa medicala este specializata la cursuri prestigioase in tara si strainatate, pentru a gasi rezolvare si celor mai complexe cazuri. Beneficiaza de experienta unora dintre cei mai bun medici stomatologi!

Programeaza un consult de specialitate!

Cauta pe site

+