Implant dentar ghidat digital

PROTV – DOCTOR DE BINE – Dr. Anca Rusu & Dr. Ioana Dabura – Implantul dentar ghidat digital | 29 Mai 2024

In cadrul emisiunii DOCTOR DE BINE de la ProTV, Dr. Anca Rusu si Dr. Ioana Dabura au discutat despre recuperarea rapida dupa interventiile chirurgicale cu implant dentar ghidat digital. Spre deosebire de de chirurgia orala clasica, chirurgia dentara ghidata digital pleaca de la aspectul final al dintilor restaurati pe implanturi.

Chirurgia orala ghidata digital

Fata de chirurgia orala clasica, chirurgia dentara ghidata digital pleaca de la aspectul final a danturii reconstruite cu lucrari protetice fixe pe implanturi.

Dr. Ioana Dabura, medic stomatolog protetica dentara: „Plecand de la cum ar trebui sa arate dintele ideal, cat de in fata, cat de in spate, cat de lat, putem sa planificam in functie de acel dinte, cum ar trebui sa fie implantul acela inserat. Cand pacientul nu mai are niciun dinte, noi nu mai avem repere, dar tot ce tine de partea estetica si functionala se incadreaza in niste limite. Avem un echilibru intre musculatura din exterior, adica buzele si obrajii, si musculatura din interior, repretentata de limba. Dintii trebuie sa se inscrie in acel loc de forta neutrala, adica forta zero, in care limba nu impinge mai tare decat imping obrajii si buzele – acesta e punctul de pornire.”

Dupa ce pacientul analizeaza digital cum vor arata dintii ficsi definitivi pe implanturi si dupa stabilirea variantei finale, incepe a doua etapa a planificarii.

Implantul dentar ghidat digital

Dr. Anca Rusu, medic specialist chirurgie dento-alveolara: „Putem sa planificam si alegerea implanturilor. Chirurgia dentara ghidata digital utilizeaza softuri speciale. Avem nevoie, dupa consultatia initiala, de un computer tomograf dentar, care ne ofera o analiza tridimensionala a osului, are loc o scanare digitala, iar aceste informatii se suprapun. Cu ajutorul softurilor dedicate, medicul specialist incepe planificarea cazului. Chirurgia orala ghidata se poate utiliza de la un singur implant la mai multe implanturi dentare, chiar si in cazul restaurarilor orale totale.”

Interventia chirurgicala in cavitatea bucala prin care se restaureaza dintii lipsa se poate realiza prin incizii minimale, gratie implantului dentar ghidat digital. Vindecarea este astfel accelerata, iar recuperarea pacientului mult mai rapida, gratie tehnologiilor digitale de ultima ora.

Sursa: ProTV – Doctor de Bine

Cauta pe site

+