tipuri de implanturi dentare

Implanturile dentare au dimensiuni, inaltimi si tipologii diferite. Medicul stomatolog, specialist in implantologie dentara, va poate ajuta sa stabiliti care optiune este cea mai potrivita in functie de nevoile dumneavoastra particulare.

Complicatii-implant-dentare

Cate tipuri de implanturi dentare exista?

Exista doua tipuri de implanturi dentare:

implant dentar traditional sau clasic

Implanturi dentare plasate direct in os

Implantul dentar propriu-zis este fabricat in mod obisnuit din titan sau alte materiale biocompatibile (zirconiu, tantal) si are forma de surub mic. Acesta este tipul de implant dentar cel mai des utilizat astazi in domeniul implantologiei dentare.

O particularitate este reprezentata de implanturile dentare zigomatice, recomandate in cazul pacientilor care au o resorbtie osoasa severa.

Implanturi dentare subperiostale

Sunt implanturi plasate sub gingie, dar deasupra osului maxilarului. Acest tip de implant dentar subperiostal poate fi utilizat la pacientii care nu au suficient os natural sanatos si nu doresc sa se supuna unei proceduri de marire osoasa pentru o reconstructie.

Mai multe informatii despre acest subiect aici.

implant dentar subperiostal
sinus lift pentru implant dentar

Tehnici de augmentare osoasa pentru diferite tipuri de implanturi dentare

Daca osul maxilar nu este in masura sa sprijine implanturile dentare, se pot folosi mai multe tehnici pentru a reconstrui osul, pentru a restabili linia maxilarului natural si a oferi o baza solida pentru dintii sustinuti de implant. Tehnicile de marire a oaselor implica restaurarea sau regenerarea oaselor maxilarului sau mandibulei atunci cand acestea nu sunt capabile sa sustina diferitele tipuri de implanturi dentare altfel.

Printre acestea se numara:

  • ridicarea sinusurilor sau sinus lift, procedura numita si marirea sinusurilor, care implica adaugarea de os / aditie osoasa pe sub sinusuri, in cazurile in care osul natural s-a deteriorat din cauza lipsei dintilor de sus;
  • extinderea de tip creasta – daca maxilarul nu este suficient de larg pentru a sprijini implantul dentar, se poate adauga material osos suplimentar, care va arata ca o creasta mica de-a lungul maxilarului.

Implanturi dentare in aceeasi zi sau cu dinti intr-o zi

Implanturile dentare intr-o zi sunt implanturi care permit plasarea unui dinte temporar (coroana dentara provizorie fixa) in aceeasi zi cu operatia de inserare a implantului dentar. Insa exista anumite conditii care trebuie indeplinite, anatomic vorbind, pentru ca acest tip de implant sa poata fi efectuat.

Am povestit mai multe despre acest tip de implanturi dentare aici.

implant dentar intr-o zi
miniimplanturi dentare

Mini implanturile dentare

Prescurtat MDI, miniimplanturile dentare au dimensiuni mai mici si sunt mai inguste decat cele mai frecvent folosite implanturi, cele introduse direct in os.

Acestea sunt plasate prin tehnici mai putin invazive si sunt utilizate, in principal, pentru stabilizarea unei proteze dentare inferioare.

Implanturile dentare zigomatice

Implanturile zigomatice sunt implanturi dentare lungi care se insereaza la maxilarul superior, strabat sinusurile, iar varful lor se ancoreaza direct in osul zigomatic (osul pometelui).

Operatia de inserare a acestui tip de implanturi dentare este una foarte complexa si necesita colaborarea interdisciplinara a unei intregi echipe de specialisti: anestezist, chirurg oro-maxilo-facial, chirurg dento-alveolar si specialist in protetica dentara.

implanturi zigomatice

Ce tipuri si marci de implanturi dentare utilizam?

Specialistii din cadrul clinicii noastre utilizeaza exclusiv marci de implanturi rapide premium cu incarcare imediata:

Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati!

Articole relationate