Cum poti evita tratamentele stomatologice costisitoare

Cum poti evita tratamentele stomatologice costisitoare

Pentru multi pacienti tratamentele stomatologice par inaccesibile din cauza partii financiare. Insa, costurile ridicate pot fi evitate printr-o igiena orala corespunzatoare si controale periodice la medicul stomatolog. Problemele dentare descoperite din timp necesita tratamente mult mai simple si implicit mai ieftine. Iata cateva dintre principalele greseli care duc la probleme dentare complexe si implicit la tratamente mai scumpe.

  1. Amanarea tratamentelor

Multi pacienti amana tratamentele stomatologice din diverse motive, cum sunt teama de dentist sau lipsa timpului. Nerezolvate la timp, problemele dentare se pot agrava si pot duce la tratamente complexe si costisitoare. De aceea, nu trebuie sa astepti pana la aparitia durerii, ci sa respecti controalele perioadice indicate de medicul dentist pentru a preveni afectiunile dentare.

  1. Evitarea tratamentelor stomatologice din cauza unor experiente traumatizante din trecut

In cazul in care ai avut o experienta traumatizanta la dentist, nu trebuie sa lasi teama de dentist sa te impiedice sa ai un zambet sanatos. Stomatologia moderna se realizeaza cu anestezie si este lipsita de durere. Mai mult, pentru pacientii anxiosi exista solutia inhalosedarii. Gazul inhalat de pacient induce o stare de relaxare si calm. Astfel, experientele la dentist devin placute.

  1. Lipsa unui plan de tratament

Majoritatea pacientilor presupun din start ca tratamentele de care au nevoie ii vor costa prea mult si le vor consuma si mult timp. In realitate, planul de tratament se face etapizat. Astfel, vei stii costul tratamentului de la prima consultatie si vei plati separate fiecare etapa atunci cand va avea loc. Timpul pacientului este la fel de important ca timpul medicului, de aceea se utilizeaza tehnici si tehnologii menite sa scurteze timpul de tratament, asa cum sunt tehnica Fast & Fixed – Dinti int-o zi si coroanele dentare CEREC, gata intr-o sedinta.

  1. Atentia redusa pentru igiena orala

O mare parte a populatiei nu acorda destula importanta igienei si sanatatii orale. Acest lucru duce in timp la probleme dentare grave si chiar la pierderea dintilor. Pacientii care se confrunta cu pierderea dintilor au in general 2 optiuni : punte sau implant dentar. Cu toate ca puntea dentara pare o solutie mai economica, implantul dentar nu ajuta doar la imbunatatirea aspectului estetic, ci ajuta si la mentinerea functionalitatii danturii. Implantul dentar arata si se comporta exact ca un dinte natural. Controalele periodice si o igiena orala impecabila pot insa preveni aceasta situatie. De aceea este indicat sa mergi la stomatolog o data la 6 luni .

  1. Tratamentele realizate acasa

O dantura frumoasa, alba, ne face sa privim cu alti ochi o persoana, iar acest lucru a motivat in special tinerii sa recurga la albirea dentara acasa, cu ajutorul gelurilor. O parte din aceste tratamente nu sunt recomandate de catre medicii dentist intrucat pacientii timp sa exagereze cu durata tratamentului, ceea ce poate duce la arderea gingiilor sau la aparitia unor pete pe suprafata dintilor. De aceea este indicat ca albirea dentara sa fie realizata in cabinetul stomatologic de catre un specialist.

Vizita la medicul dentist te poate scapa de afectiunile dentare grave si va genera costuri reduse pentru tratamentele effectuate. Vino o data la 6 luni la un consult si la o igienizare dentara profesionala si iti vei mentine zambetul frumos si sanatos.

Cauta pe site

+