De ce sa alegi un medic specialist endodont | Tratamentele de canal sub microscop

De ce sa alegi un medic specialist endodont | Tratamentele de canal sub microscop

Cu toate ca in general cautam solutii cat mai economice, s-ar putea ca unele sa nu fie cele mai inspirate. Este si cazul tratamentelor de canal, realizate de medici nespecializati in domeniu. Atunci cand caria dentara a ajuns la pulpa (nervul) dintelui, medicul dentist generalist ar trebui sa va indrume catre un medic endodont, un medic dentist specializat in tratamente de canal.

Acest tip de tratament nu este unul de rutina, ci necesita extrem de multa atentie, pregatire medicala, dar si experienta. Mai mult, utilizarea tehnologiilor de ultima ora, cum este microscopul, ajuta la rezolvarea celor mai complexe cazuri, dinti care nu pot fi salvati printr-un tratament endodontic clasic.

 Iata cateva sfaturi de la medicii nostri specialisti in tratamente de canal:

  1. Nu permiteti realizarea unor astfel de tratamente fara anestezie. Stomatologia moderna este nedureroasa si, contrar miturilor, si tratamentul de canal este la fel. De aceea, in cazul in care simtiti durere este necesar sa atentionati medicul.
  2. Intrebati medicul daca va utiliza diga. Aceasta este indispensabila pentru a izola dintele si a proteja pacientul in timpul procedurii.
  3. Nu ezitati sa cereti o a doua opinie! In cazul in care medicul stomatolog va ofera ca unica optiune extractia unui dinte, cereti si a doua opinie. Chiar si tratamentele de canal esuate pot fi rezolvate daca apelati la un medic specialist endodont.

SUCCESUL UNUL TRATAMENT ENDODONTIC TINE IN PRIMUL RAND DE PREGATIREA SI EXPERIENTA MEDICULUI SPECIALIST, apoi de aparatura, de materialele folosite si de atentia pentru orice mic detaliu.

La Dental Premier utilizam cele mai moderne tehnici si tehnologii pentru a realiza un tratament cat mai precis. Diga este nelipsita in tratamentele de canal. Doar asa putem izola corect dintele afectat si putem proteja pacientul. Utilizarea microscopului ofera precizie crescuta medicului specialist endodont si ajuta la rezolvarea unor cazuri dificile cu un prognostic initial rezervat.

Programeaza un consult si discuta cu specialistul nostru endodont!

Cauta pe site

+