tratamente stomatologice realizate sub sedare

Tratamente stomatologice realizate sub sedare

Indiferent de varsta, grija pentru sanatatea orala si o dantura frumoasa trebuie sa reprezinte o preocupare de zi cu zi. Totusi, din cauza experientelor neplacute din trecut sau pur si simplu a fricii, multi pacienti nu au parte de tratamentele stomatologice de care au nevoie. Frica de dentist duce la neprezentarea la controalele periodice la stomatolog, carii dentare si multe alte probleme dentare.

Cine poate apela la sedare in cabinetul stomatologic?

Cu ajutorul sedarii constiente putem ajuta pacientii care se tem de dentist sa beneficieze de tratamente stomatologice si sa obtina astfel zambetul pe care l-au dorit. Sedarea constienta vine ca si completare la anestezia dentara clasica, locala.

Desi majoritatea persoanelor care solicita tratamente stomatologice cu ajutorul sedarii se tem, si alte categorii de pacienti pot beneficia de astfel de tratamente. Spre exemplu, pacientii care necesita interventii stomatologice de lunga durata, cum sunt reabilitarile totale ale danturii cu implanturi dentare.

Pacientii cu reflex de voma sau cei care nu isi pot controla miscarile pot de asemenea solicita sedare. Pentru acest tip de pacienti vizita la stomatolog poate fi un adevarat stres, dar cu ajutorul sedarii se pot relaxa in scaunul stomatologic in timp ce medicul dentist realizeaza tratamentele necesare.

Se poate si anestezie generala la dentist?

De asemenea, in cazuri mai rare, se poate apela si la anestezie generala la dentist. Anestezia totala este utilizata mai ales pentru operatii complexe, in situatiile in care anestezia locala si sedarea constienta nu sunt suficiente sau nu se pot efectua. De asemenea, in cazul dentofobiei (frica extrema de stomatolog) sau la pacientii cu nevoi speciale. Anestezia generala sau totala nu este indicata pentru interventii simple si in cazul pacientilor cu boli sistemice grave sau care au anomalii de constitutie.

In cazul copiilor foarte mici sau care refuza sa colaboreze cu medicul pedodont, medicul anestezist poate fi de mare ajutor in realizarea tratamentelor. Doar pentru ca teama de dentist este foarte mare, nu inseamna ca trebuie sa neglijam dantura copiilor.

Afla mai multe despre tratamentele stomatologice cu ajutorul sedarii in urma unei consultatii!

Cauta pe site

+