Aparat dentar copii

Aparat dentar copii

Aparatele dentare pentru copii sunt recomandate incepand de la varsta de 7-8 ani, cand oasele se afla in proces de crestere, iar dintii permanenti incep deja sa creasca.

Cate tipuri de aparate dentare pentru copii exista?

Copiii pot beneficia de cateva tipuri de aparate dentare:

  • Aparat dentar fix pentru copii
  • Trainer dentar pentru copii
  • Aparat dentar mobil invizibil pentru copii

Aparat dentar fix copii

Aparat dentar fix copii

Aparatele dentare fixe pentru copii sunt niste dispozitive speciale metalice cu bracketi din metal, ceramic sau plastic, lipiti de dinti. Prin acesti bracketi metalici trece un arc din care este tinut in loc de niste elastice de cauciuc  denumite ligaturi.

Durata tratamentului cu aparat dentar fix la copii poate varia intre 1 si 3 ani, in funcție de particularitatile cazului. Pe parcursul tratamentului ortodontic, copilul vine la consult periodic pentru ajustarea sarmei si a elasticelor in vederea cresterii tensiunii aplicate pe dinti.

Trainer dentar copii

Trainer dentar copiiTrainerul dentar reprezinta o gutiere speciala din silicon utilizata pentru tratarea unor afectiuni ortodontice. Acest tratament preortodontic este o tehnica non-invaziva si atraumatica care poate corecta estetica dintilor si elimina obiceiurile vicioase, sustinand in acelasi timp cresterea si dezvoltarea naturala a dintilor.

Aparat dentar mobil invizibil copii

Exista doua tipuri de aparate dentare mobile pentru copii, si anume, aparatele dentare mobile clasice si alignerele sau gutierele dentare invizibile pentru indreptarea dintilor.

Aparatele dentare mobile clasice pentru copii

Aparate dentare mobile copii

Trebuie stiut ca un aparat dentar mobil clasic pentru copii nu poate rezolva probleme complexe de aliniere sau de pozitie a dintilor permanenti, care necesita o forta mult mai mare asupra dintilor si maxilarelor. Totusi, acest tip de aparat influenteaza cresterea maxilarului, proces ce contribuie la simetria faciala. De asemenea, prin intermediul acestui dispozitiv mobil, medicul ortodont poat controla alinierea dintilor permanenti, dar si ordinea cresterii dintilor.

 

Gutierele sau alignerele dentare invizibile pentru copii

Aparat dentar invizibil Spark copii
Aparat dentar invizibil Spark

Aparatele sau alignerele dentare pentru copii reprezinta de fapt un set de gutiere transparente personalizate, realizate pe baza unei tehnologii computerizate de ultima ora.

Aceste aparate dentare invizibile pentru copii pot corecta dintii suprapuși sau distantati, asezati intr-o pozitie incorecta sau alte afectiuni ortodontice mai complexe. Din aceasta categorie fac parte aparatul dentar Spark Clear Aligner si aparatul dentar Invisalign. Va invitam sa analizati o comparatie Spark versus Invisalign.

Cat costa un aparat dentar pentru copii?

Pretul unui aparat dentar pentru copii fix este mai scazut decat pretul unui aparat dentar invizibil pentru copii. Aparatele dentare mobile pentru copii au un cost mai ridicat datorita tehnologiilor computerizate de ultima ora, cu care sunt realizate. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru aparate dentare mobile, fixe si invizibile.

Cauta pe site

+