Disjunctor dentar maxilar

Disjunctorul dentar sau maxilar: rol si pret

Disjunctorul dentar este un aparat dentar special utilizat pentru largirea maxilarului. Acesta este format din doua parti conectate de obicei intre ele printr-un surub plasat in centrul gurii. Cele doua parti se fixeaza de premolarii si molarii superiori cu ajutorul unor inele metalice cimentate pe dinti sau prin intermediul unor gutiere din acril.

Rolul si efectul disjunctorului dentar asupra maxilarului

Surubul central al disjunctorului maxilar este activat initial de catre medicul specialist ortodont si ulterior, daca medicul recomanda, de catre pacient sau parinti, de 1-2 ori pe zi, pret de cateva saptamani, conform planului de tratament bine stabilit. Prin aceasta activare a piesei centrale a disjunctorului se mentine o presiune permanenta asupra ambelor jumatati ale maxilarului, rezultatul fiind largirea si departarea acestora.

Practic, prin exercitarea constanta a unei presiuni blande asupra celor doua jumatati ale boltii palatine, acestea se departeaza usor, iar in spatiul rezultat se va forma os nou.

Cand este necesar un disjunctor dentar?

Disjunctorul dentar este folosit in mod deosebit la copii, insa poate fi utilizat si in cazul adolescentilor sau persoanelor adulte. De asemenea, trebuie stiut ca disjunctoarele sunt personalizate pentru fiecare pacient in parte, pentru a obtine rezultatul dorit.

Este indicata utilizarea disjunctoarelor dentare cat mai repede posibil dupa diagnosticare, insa nu mai tarziu de circa 13 ani la fete si 15 ani la baieti, cand practic sutura dintre cele doua jumatati ale maxilarului este osificata in totalitate. Cu cat aparatul disjunctor este utilizat mai devreme, cu atat expansiunea maxilarului se va obtine mai usor.

Cum stim daca functioneaza si ce se intampla dupa purtarea disjunctorului dentar?

Aparitia unei diasteme (strungaretei) intre incisivii centrali reprezinta un semn al eficientei aplicarii disjunctorului dentar si practic a dilatarii dorite a maxilarului.

Dupa indepartarea disjunctorului maxilar, majoritatea pacientilor vor avea nevoie de tratament ortodontic cu aparat dentar de calitate pentru obtinerea unei ocluzii perfecte si a unui aspect estetic mult asteptat.

Alegerea celei mai bune variante de aparat dentar pentru rezolvarea situatiei va fi facuta doar impreuna cu medicul specialist ortodont.

Cat costa un tratament pentru largirea maxilarului cu disjunctor dentar?

Cand incepeti tratamentul pentru largirea maxilarului cu disjunctor dentar, va recomandam sa alegeti un medic ortodont bun cu care veti continua si tratamentul ulterior cu aparat dentar. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru disjunctor si aparate dentare.

Cauta pe site

+