Aparat dentar ceramic versus aparat dentar metalic sau aparat dentar safir

Aparat dentar ceramic versus aparat dentar metalic sau aparat dentar safir

Cand vorbim despre obtinerea unui zambet frumos si perfect aliniat, putem alege dintr-o varietate de aparate dentare, fie ele fixe, mobile sau invizibile si astfel exista diferite pareri, sfaturi si recomandari. Cele mai cunoscute tipuri de aparate dentare sunt:

Cele trei tipuri de aparate dentare prezinta o serie de avantaje si dezavantaje, care trebuie luate in calcul atunci cand vine vorba despre o alegere. Desigur, tipul aparatului dentar se alege impreuna cu medicul specialist ortodont, intrucat fiecare caz este diferit si necesita tratamente personalizate.

Atat aparatele metalice, cat si aparatele ceramice/safir sunt utilizate pentru a realinia dantura sau pentru a indrepta dintii. Insa, o serie de aspecte le diferentiaza.

Estetica – Aparat dentar ceramic vs metalic versus safir

aparat dentar ceramic vs ceramic sau safirAparatul dentar metalic este foarte vizibil atunci cand zambesti sau vorbesti. Acest aspect ii poate stanjeni pe multi, mai ales atunci cand urmeaza un eveniment important, cum ar fi un interviu sau o petrecere.

Aparatul dentar ceramic si aparatul dentar safir sunt create special pentru a fi cat mai putin vizibile, ceea ce le face o alternativa perfecta pentru pacientii care isi doresc un tratament ortodontic eficient, dar discret.

Care este diferenta dintre aparatul ceramic si cel din safir?

Bracketii aparatului dentar ceramic sunt realizati din ceramica, de culoare cu dantura pacientului, iar arcul ce trece prin ei este de asemenea de culoare deschisa.

De cealalta parte, aparatul dentar safir este realizat din bracketuri moderne din cristale de safir slefuite atat de bine, incat in ultima etapa a finisarii lor, vor imita la perfectie culoarea naturala a danturii tale. Aparatul dentar din safir nu se coloreaza, nu acumuleaza placa bacteriana, fiind totodata mult mai confortabil, spre deosebire de un aparat dentar obisnuit.

Durabilitate – Aparat dentar ceramic vs aparat metalic versus aparat safir

Aparatele dentare metalice sunt cunoscute pentru rezistenta lor. Desi aparatele ceramice sau safir nu sunt in mod special fragile, ceramica/safirul din care sunt realizati bracketii nu poate fi comparat cu metalul. Spre deosebire de bracketii metalici, cei din ceramica sau safir se pot crapa sau ciobi, in special in cazul pacientilor care practica sporturi de contact.

Complexitatea cazului – Aparat dentar ceramic vs metalic vs safir

Aparatele dentare metalice traditionale pot rezista la forte mult mai ridicate fata de cele ceramice sau cele din safir. De aceea cele metalice sunt preferate in rezolvarea cazurilor complexe. Totusi, toate cele trei aparate dentare fixe functioneaza dupa acelasi principiu si indiferent de numarul de pareri diferite sunt la fel de eficiente in majoritatea cazurilor.

Pretul – Aparat dentar ceramic vs aparat metalic versus aparat dentar safir

Diferenta de cost dintre aparatele dentare metalice si aparatele ceramice nu este foarte mare. Totusi aparatul dentar ceramic are de obicei un cost mai ridicat. De cealalta parte, aparatul dentar safir este mult mai estetic si mult mai confortabil fata de cel ceramic, insa pretul pe care trebuie sa il suporti pentru un astfel de tratament este mai mare.

Aparat dentar metalic sau aparat dentar ceramic?

Daca discutam despre diferenta de eficienta dintre cele doua aparate dentare, veti observa ca nu exista nicio diferenta majora in acest sens. Estetica, costul si rezistenta sunt aspectele unde pot fi diferentiate, insa fara nicio detasare majora. Atat aparatul dentar metalic, cat si aparatul dentar ceramic va vor ajuta sa obtineti zambetul dorit.

Aparat dentar ceramic sau aparat dentar safir?

Aparatul dentar ceramic implica o cheltuiala mult mai mica fata de varianta aparatului dentar safir. Totusi, atunci cand discutam de estetica, aparatul dentar ceramic este surclasat de aparatul dentar safir, insa trebuie totusi mentionat faptul ca cele doua durate de tratament sunt cat se poate de asemanatoare.

In cadrul clinicii Dental Premier din Bucuresti beneficiati de cel mai mic pret pentru aparatele dentare metalice, ceramice/safir si servicii de ortodontie de cea mai inalta calitate!  Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru aparate dentare metalice, ceramice si safir.

Cauta pe site

+