Care sunt avantajele si dezavantajele solutiilor de implant dentar?

Care sunt avantajele si dezavantajele solutiilor de implant dentar?

Implanturile dentare sunt un mod eficient si rapid de a umple golul creat prin lipsa unui dinte. Ele restabilesc aspectul estetic si functionalul,de aceea sunt considerate o solutie optima pentru astfel de situatii.

Cu toate acestea, exista avantaje si dezavantaje ale utilizarii implanturilor, iar cunoasterea lor este cu atat mai importanta cu cat doresti sa apelezi si tu la aceasta solutie stomatologica de tratament.

Deciziile pe care le iei trebuie facute in cunostiinta de cauza.

Avantajele implantului dentar

Unul dintre cele mai cunoscute avantaje ale implantului dentar este acela ca arata si functioneaza identic cu dintele natural. Este asemanator radacinii dintelui, astfel realizand ancorarea in osul maxilar. Masticatia poate decurge normal, astfel te poti bucura de consumarea alimentelor dorite.

Un alt avantaj al implanturilor dentare il reprezinta faptul ca pe ele se insera lucrari sau proteze dentare fixe care nu trebuie indepartate din cavitatea bucala. Pentru a fi cat mai durabile, este necesar sa te prezinti regulat la controale stomatologice in vederea asigurarii intretinerii lor. Trebuie totodata sa folosesti corespunzator si mijloacele de igienizare orala (periuta si ata dentara, apa de gura, periutele interdentare acolo unde este cazul), deoarece numai avand grija de dintii tai, te asiguri ca acestia raman sanatosi multi ani.

Optand pentru varianta de implant nu mai este nevoie sa se slefuiasca dintii vecini pentru a realiza lucrarea dentara. Sunetele rostite sunt clare, neafectate si poti vorbi fara teama sau retinere.

Dezavantajele implanturilor dentare

Pe de alta parte, folosirea implanturilor dentare implica un cost mai ridicat decat in cazul celorlalte tratamente protetice. In aceste situatii poti opta pentru plata in rate.

Inserarea implanturilor se face printr-o procedura chirurgicala, lucru poate neagreat de multi, desi nu este dureros si nu implica nici un risc major. De asemenea, trebuie asteptat o perioada pana la inserarea coroanei dentare sau a protezei dentare definitive, chiar cateva luni, astfel rabdarea poate fi un element cheie, chiar daca se pun lucrari provizorii ce inlocuiesc dintii lipsa pana la montarea definitiva a coroanelor pe implant.

Exista de asemena persoane foarte sensibile care nu pot suporta micile inflamatii normale  aparute dupa aceasta manopera stomatologica, cu toate ca vindecarea este rapida.

Luand in considerare AVANTAJELE si DEZAVANTAJELE prezentate, trebuie sa te gandesti bine la solutia ideala pentru tine. Daca esti dornic sa ai o dantura frumoasa si sanatoasa si poti trece peste dezavantajele oferite de inserarea unui implant dentar, atunci vei avea in prim plan beneficiile si te vei putea bucura de zambetul perfect.

Cauta pe site

+