Bruxismul - cauze si tratament

Bruxismul – cauze si tratament

Bruxismul se refera la scrasnirea constienta sau inconstienta a dintilor, de cele mai multe ori in timpul somnului. In timp, acesta duce la abrazarea dintilor si la cauzarea altor probleme dentare.

Bruxismul este foarte frecvent printre pacienti, desi nu multi realizeaza faptul ca scrasnesc dintii. Iata asadar cateva semne care pot indica aceasta afectiune:

In aceasta situatie medicul stomatolog iti va recomanda sa porti o gutiera pentru a-ti proteja dintii.

Cum te poate ajuta gutiera?

Scrasnirea dintilor afecteaza smaltul dentar , iar fara protectie dintii se pot crapa sau chiar sparge. Odata distrus, smaltul dentar nu se mai poate regenera. Astfel, protejarea dintilor este esentiala.

Mai mult, inclestarea constanta a maxilarului in timpul somnului poate duce la dureri de cap, dureri la nivelul muschilor fetei si chiar la tulburari ale articulatiei temporomandibulare care cauzeaza dureri cronice la nivelul fetei, maxilarului si gatului.

Deoarece scrasnitul dintilor in timpul somnului este inconstient, cea mai sigura si eficienta modalitate de a asigura protectia dintilor este de a purta o gutiera ce impiedica arcadele sa se atinga.

Gutierele personalizate sunt realizate de catre medicul dentist astfel incat sa se potriveasca perfect pe dantura pacientului si prin urmare raspund nevoilor dentare specifice. Acestea sunt realizate utilizand un mulaj al dintilor, care este trimis apoi la un tehnician specializat in crearea lucrarilor dentare. Sunt executate dintr-un material dur, durabil, atat pentru arcada superioara, cat si pentru cea inferioara, in functie de cum ii este mai confortabil pacientului.

Asadar, daca experimentezi dureri frecvente de cap si de dinti, gutiera poate ajuta la relaxarea musculaturii si a articulatiei temporomandibulara. Programeaza un consult si afla mai multe informatii de la medicul stomatolog!

Cauta pe site

+