Cea mai buna proteza dentara totala

Care este cea mai buna proteza dentara totala?

Cand vine vorba de alegerea celei mai bune proteze dentare totale, trebui sa tinem cont de faptul ca decizia implica mai multi factori, printre care situatia osului pacientului si disponibilitatea financiara. Solutia pentru cea mai buna proteza dentara totala poate fi diferita de la pacient la pacient. In cele ce urmeaza vom prezenta cateva situatii legate de alegerea protezei dentare.

Alegerea celei mai bune proteze dentare totale in functie de starea oaselor maxilare

Starea oaselor maxilare influenteaza in mod direct optiunile persoanelor edentate total sau partial pentru proteze dentare.

Cazul pacientilor cu o stare buna a oaselor maxilare

Daca oasele maxilare ale pacientilor permit inserarea unor implanturi dentare conventionale, cea mai buna proteza dentara totala este o proteza fixa pe implanturi.
In video-ul alaturat puteti vizualiza realizarea unei proteze fixe cu 4 implanturi la mandibula cu ajutorul sistemului Sky Fast and Fixed Bredent.

Cazul pacientilor cu resorbtie osoasa a oaselor maxilare

Daca pacientul poate suferi interventii chirurgicale cum ar fi sinus lift si aditii de os, si daca oasele maxilare ale acestuia permit, cea mai buna solutie este alegerea unei proteze dentare totale pe implanturi conventionale. In video-ul de mai sus ati putut vizualiza cum se realizeaza o proteza fixa cu 4 implanturi la mandibula cu ajutorul sistemului Fast and Fixed.

In cazul in care oasele maxilare ale pacientului prezinta o resorbtie osoasa severa si nu pot fi restaurate pentru inserarea implanturilor conventionale, trebuie vazut daca acesta este un candidat ideal pentru un implant subperiostal personalizat. Mai multe informatii despre acest tip de implant puteti viziona in video-ul de mai jos.

Alegerea celei mai bune proteze dentare totale in functie de buget

Avand in vedere costul semnificativ al implanturilor dentare, este evident ca daca bugetul pacientului nu permite o proteza fixa pe implanturi, singura optiune ramasa este o proteza dentara mobila.

proteza dentara mobila
Proteza dentara mobila

O solutie de mijloc poate fi o proteza mobilizabila pe mai putine implanturi, cum ar fi supraproteza mobilizabila pe 2 implanturi cu capse sau alte sisteme speciale de fixare.

Proteza cu capse fixata pe 2 implanturi
Proteza mobilizabila cu capse fixata pe 2 implanturi

Ce pret are o proteza dentara totala?

In concluzie, pentru alegerea celei mai bune proteze dentare totale trebuie sa tinem cont de mai multi factori, iar solutia optima poate fi aleasa doar impreuna cu un medic specialist. Daca ne transmiteti o radiografie panoramica sau CT dentar total, medicii nostri specialisti va pot realiza un plan de tratament complet cu optiunile disponibile si o estimare de timp si cost.

Daca doriti sa beneficiati de o proteza fixa pe implanturi va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru proteze pe implanturi dentare. Daca bugetul dumneavoastra este limitat, va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru proteze dentare totale mobile.

Programeaza o consultatie si alege impreuna cu specialistii nostri cea mai buna proteza dentara potrivita tie!

Cauta pe site

+