Optiuni si solutii de inlocuire a dintilor lipsa

Optiuni si solutii de inlocuire a dintilor lipsa

O boala a gingiilor, cariile dentare, leziunile sau o afectiune genetica pot sta toate in spatele unui dinte lipsa. Indiferent de cauza care este la baza lipsei dintilor, daca doriti sa inlocuiti un dinte pierdut sau sa faceti ajustari la aspectul general al gurii, exista cateva solutii disponibile.

Iata si optiunile de inlocuire a dintilor lipsa:

Proteza dentara partiala detasabila

proteza dentaraPoate fi foarte jenant atunci cand lipsesc chiar dintii din fata. O proteza dentara partiala detasabila, care este purtata in timpul zilei, poate inlocui unul sau multi dinti lipsa. Uneori, o proteza partiala poate avea nevoie de agrafe metalice care sa o ajute sa ramana in gura. Din pacate, aceste agrafe metalice pot fi vizibile cand vorbim sau zambim. Un alt dezavantaj al unei proteze dentare partiale detasabile este ca se misca putin cand vorbim sau mancam, ceea ce poate fi incomod. Va recomandam sa le scoateti noaptea si sa le inmuiati intr-o solutie de curatare. Cu o proteza partiala nu este necesara pilirea dintilor sanatosi si aceasta optiune este cea mai economica. O proteza dentara completa poate inlocui toti dintii lipsa.

Dantura temporara

dinte temporar flipperUn dinte temporar este o solutie pe termen scurt pentru un dinte lipsa. Il numim „flipper”, deoarece intra usor si poate fi scos la fel de usor. Acest lucru este utilizat atunci cand dintele va fi restaurat in viitor cu o punte dentara sau un implant dentar, dar asteptam sa se vindece locul. Acestea sunt asemanatoare cu o proteza dentara partiala detasabila, dar de obicei mai putin rezistente, mai putin voluminoase si mai putin costisitoare. Nu modificam dintii din jur atunci cand punem un flipper.

Puntea dentara 

punte dentaraO punte dentara este o optiune atunci cand exista dinti sanatosi de o parte si de alta a dintelui sau dintilor lipsa. Puntea dentara este o solutie fixa care ramane cimentata in gura si nu iese. Aceasta metoda presupune pilirea dintilor de legatura pentru a putea face conexiunea. Dezavantajele pentru punti sunt pilirea dintilor perfect sanatosi si, uneori, faptul ca o punte pe maxilarul inferior nu este de foarte mare durata. Uneori, dintii de langa gol au nevoie de o plomba sau o coroana dentara si astfel poti prinde doi iepuri dintr-o lovitura: umplerea golului si fixarea in acelasi timp a dintelui adiacent.

Implantul dentar

implant dentarUn implant dentar este o modalitate excelenta de a inlocui un dinte lipsa. Un implant actioneaza cel mai mult ca un dinte natural atunci cand mancam, ne spalam de dinti sau zambim. Implantul inlocuieste radacina dintelui lipsa la care se va cimenta o coroana. Un avantaj major este ca nu e nevoie sa fie modificati alti dinti atunci cand se efectueaza un implant. Este o solutie excelenta pentru un singur dinte lipsa, ori chiar mai multi, iar cand zambim sau vorbim, nu exista nicio diferenta intre implantul dentar si un dinte natural. Nimeni nu va observa ca sunt dinti pusi! Va invitam sa consultati lista de preturi pentru implant dentar.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cauta pe site

+